Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zámbori Soma színművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Környezettudatosság a konyhában - Mongyi Marianna a vendégünk. Mongyi Mariannal folytatjuk beszélgetésünket, aki a Zöld Híd Egyesület vezetője és óvónőként is nagy hangsúlyt fektet erre a témára. Beszélgetünk a példamutatásról, újrahasznosításról és ennek kapcsán hozott nekünk új recepteket is a hús- és tésztakedvelő hallgatóink számára! Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Isten által elhívva - Hozdik Zsolt plébános atya életútja. Ezzel a gondolattal lehet összefoglalni Hozdik Zsolt plébános atya életét, akinek most megismerhetjük elhívását, szolgálati állomásait, és személyes hitvallását, tanúságtételét is. A beszélgetésből az is kiderül, mekkora szerepe van egy fiatal életében annak, ha valaki nem csak szavakban, hanem, életének minden eljárásában éli meg hitét. Zsolt atya Erdélyből került Magyarországra, hogy majd itt, a Kiskunságban legyen követe Krisztus Jézusnak. Fogadják műsorunkat jó szívvel! Beke L. (ismétlés)

10:00- Mongying show(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Arany - Michels házaspár, Timi és Richi a fedélzeten - református lelkészek érkeztek a kiskunhalasi gyülekezetbe. A kutyás tanító néni, így emlegették Tímeát abban az iskolában és gyülekezetben, ahol párjával együtt ékeztek és dolgoztak a Sellyeb falu gyülekezetében, illetve cigány misszióval foglalkoztak. És Timi tanított is a helyi iskolában. Sokat tettek a közösség gyógyulásáért, fejlődéséért. Úgyannyira, hogy férje benevezte feleségét a Marie Claire magazin Közösségért pályázatára, melynek különdíját meg is nyerte Timi. Nagy örömünkre idén szeptembertől városunkat illetve Jánoshalmát erősítik lelkigondozói, közösségépítő munkájukkal. Timi a Szilády gimnázium vallástanáraként foglalkozik a diákokkal, míg férje főként a jánoshalmi cigány misszióval foglalkozik. S hogy miért is van a soltvadkerti születésű Timi mellett folyamatosan, még a szószékre is felkíséri egy zsemle színű, szelíd és jól nevelt segítő kutya? Megtudják, ha velünk tartanak ebbe a rendkívül megható és mély beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Boney M nem egyszerűen a '70-es-'80-as évek egyik kultikus disco bandája volt, hanem a disco-korszak élő legendájává vált. A Frank Farian író-producer által Németországban alapított Boney M a '70-es évek végének és '80-as évek elejének egyik olyan disco csapata volt, amely évekig uralta az európai toplistákat. A Boney M nyolcszor ért el első helyezést az európai toplistákon a következő dalokkal: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring, Rasputin, Mary's Boy Child. Ezen kívül három listavezető albumuk is született: Take the Heat off Me, Nightflight to Venus, Love for Sale. Jelenleg a XXI. században élünk, és vitathatatlan, hogy a múltbéli dalok népszerűbbek, mint valaha. A Boney M az elmúlt 25 évben elért sikereivel bebizonyította, hogy az időtálló klasszikusok közé tartozik. Több alkalommal is hallgatunk számaikból.

18:00- Halas anno: Önmegváltás - redempció, 1745. A törökellenes háborúk a 17. század végére kimerítették a Habsburg Birodalom pénzkészleteit. Ezért többek között arra kényszerült, hogy 1702-ben a Jászkunságot, benne Halas városát "eladja" a Német Lovagrendnek. A megalázó és gazdaságilag is hátrányos állapot miatt a jászkunok mozgalmat indítottak. Sikeresen kivásárolták magukat, de még előjogokat is szereztek. Az 1745-ben megvalósult redempcióról, (ön)megváltásról és következményeiről beszélget Mongyi Gergely Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Ábris vagy Ibrahim

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 2.  1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal