Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 27. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Vukovné Sávoly Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tököli Fogyatékos otthon vezetője 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Beszélgetés arról, amiből egy is sok! - Péterné Sztanik Nikolett. Egy apró vérszívó, amely nagy galibát tud okozni. Azt hisszük, jól ismerjük, mégis tele vagyunk vele kapcsolatos tévhitekkel. Most közelebbről is megismerhetjük "őt", a FEJTETŰT! Péterné Sztanik Nikolett iskola védőnő szakavatott módon vezet bennünket a baj megelőzése, megoldása, és sok más fontos tudnivaló tekintetében! Hallgassanak bennünket! Beke L. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megtalálhatták James Cook felfedező hajóját. Valódiak egy furcsa repülő tárgyról készült korábbi videók. Azonosították az eddigi legnagyobb tömegű neutroncsillagot. Véletlenül megcsinálták a világ legsötétebb anyagát. Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban. Más a bélflórájuk a császármetszéssel született csecsemőknek. Robotfonal jöhet a szélütés kezelésében. Génterápia segíthet a stroke utáni felépülésben. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Polyák Lilla

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: EDWARD-nap, ami több, mint egy névnap - Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony ossza meg velünk tanácsait.  Ma beszélgetésünkből megtudhatják, hogy a rendőrségi járművek antennáját miért is díszítette zöld szalag, továbbá: hogyan sikerült megvalósítani az autómentes napot. Aktuális híreket kapunk az elmúlt hét bűnügyi és baleseti történéseiről, és néhány őszre vonatkozó közlekedési jó tanácsot is megoszt velünk Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony! Tartsanak velünk, higgyék el: megéri! Beke L.

14:00 – S’örömkonyha: Környezettudatosság a konyhában - Mongyi Marianna a vendégünk. Mongyi Mariannal folytatjuk beszélgetésünket, aki a Zöld Híd Egyesület vezetője és óvónőként is nagy hangsúlyt fektet erre a témára. Beszélgetünk a példamutatásról, újrahasznosításról és ennek kapcsán hozott nekünk új recepteket is a hús- és tésztakedvelő hallgatóink számára! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Milyen is filmes szakma? - Vidovics Ádámot a Metropolitan  Egyetem friss diplomását halljátok. Ádám igen korán, szinte csodás ráérzésének köszönhetően igen korán döntötte el, hogy a filmesek világa az ő pályája. Sokat tett is ezért, érdeklődött, utánajárt, dolgozott vele és benne. Már a középiskolában egy kis csapat tagjaként, elsődlegesen rendezői szerepkörben sikerre vittek egy kis játékfilmet. Mit tanult és tapasztalt a Metropolitan suli BSC évei alatt, illetve gyakorlati munkája során, vagy épp most a mesterszakon? Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Ábris vagy Ibrahim

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal