Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 24. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tóth Krisztián, baptista iskolalelkész, és a budaörsi Kőszikla baptista gyülekezet társlelkipásztora

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Úton a jövő felé. Akár ezzel a gondolattal is össze lehetne foglalni Farkas Dániel alpolgármester úr mai gondolatait, hiszen a Kaleidoszkóp számára sok lényeges információt osztott meg a kiskunhalasi utak, utcák felújításával kapcsolatosan. Beszélt a Városháza tornyáról, a szélmalom felújításáról és számos olyan, sokakat érintő és érdeklő kérdésről, amelyek a város szebbé, élhetőbbé tételére vonatkoznak. Hallgassanak minket, megéri! Beke L. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Szekeres Adrien a Sztárportréban! Az énekesnő és férje idén 21 éve házasok! Együtt fejlődni: "Fontos, hogy együtt fejlődjünk, de szerintem van mindenkinek egy lelki beállítottsága, ami alapvetően nem változik. Ha két ember hasonló típusú, akkor szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy változni is hasonlóan fognak." Munkaidőben is együtt: "Sokan ezt nem tudják elképzelni, és azt mondják: ha egész nap a férjemmel vagy feleségemmel kellene lenni, azt nem bírnám. Szerintem ha szeretik egymást emberek, akkor jó együtt lenni." Mindenkinek van hibája: "Nagyon jó volt az, amikor a gyerekeink is látták, hogy elrontottam valamit egy koncerten, hogy mi is hibázunk. Kellett erről sokat beszélni, hogy ne gondolják, hogy nekik mindent tökéletesen kell csinálni, és hibátlannak kell lenni." Pop-Up Müpa: Október 24! (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító:Mészáros Réka és Jáger Tekla diákkutatók és Nagy-Czirok Lászlóné felkészítő mesélnek elért eredményeikről

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Vaszilij Akszjonov Moszkvai történet. Akszjonov történelmi trilógiája, amely 1924-től 1953-ig követi nyomon egy moszkvai család történetét bámulatosan széles tablóban, hátborzongatóan különös vagy épp megejtően tipikus sorsok sokaságát, gyilkosokat, gyógyítókat és a szadista történelem passzív vagy lázadó áldozatait felvonultatva ábrázolja a sztálinizmus korszakát. A regény a diktatórikus hatalomra törő Sztálin aljas tettével kezdődik: 1924-ben elteszi láb alól egyik fő vetélytársát, Frunzét. Ekkor ismerjük meg Borisz Gradovot, a már fiatalon jónevű sebészorvost, akinek asszisztálnia kell a gyomorműtét álcájával elkövetett gyilkossághoz. Egyik fia, Borisz, a polgárháború ifjú vörös parancsnoka, a kronstadti matrózlázadás egyik leverője, aki aztán megjárja a gulágot, s végül a németek elleni háborúban igazi hőssé válik, a másik, Kirill lelkes kommunista agitátor, lánya, Nyina pedig a történet elején avantgárd költő.

14:00 – Önindító: Milyen is filmes szakma? - Vidovics Ádámot a Metropolitan  Egyetem friss diplomását halljátok. Ádám igen korán, szinte csodás ráérzésének köszönhetően igen korán döntötte el, hogy a filmesek világa az ő pályája. Sokat tett is ezért, érdeklődött, utánajárt, dolgozott vele és benne. Már a középiskolában egy kis csapat tagjaként, elsődlegesen rendezői szerepkörben sikerre vittek egy kis játékfilmet. Mit tanult és tapasztalt a Metropolitan suli BSC évei alatt, illetve gyakorlati munkája során, vagy épp most a mesterszakon? Tartsatok velünk a részletekért!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Megtalálhatták James Cook felfedező hajóját. Valódiak egy furcsa repülő tárgyról készült korábbi videók. Azonosították az eddigi legnagyobb tömegű neutroncsillagot. Véletlenül megcsinálták a világ legsötétebb anyagát. Vízen sikló taxikat tesztelnek Párizsban. Más a bélflórájuk a császármetszéssel született csecsemőknek. Robotfonal jöhet a szélütés kezelésében. Génterápia segíthet a stroke utáni felépülésben.

19:00  - Szép Álmokat: Ábris vagy Ibrahim

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református, Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 7.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal