Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 12. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Miskolci Éva Erzsébet, kármelita szerzetes nővér

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Megérkezett az ősz és elindult az idei tanév! - Farkasné Wodring Zsuzsával beszélgetünk. Megérkezett az ősz! Megkezdődött a bölcsőde, óvoda, iskola és újra vissza kell rázódni a régi kerékvágásba gyereknek felnőttnek egyaránt. Az adásban Farkasné Wodring Zsuzsával a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiemelt Bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetünk arról, hogy mi mindenre kell oda figyelni ebben az időszakban és hasznos tanácsokkal is szolgál a szakember.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Paleolit táplálkozás alapjai. 1 rész - A paleo legjelentősebb hazai táplálkozási tanácsadójával, Mezei Elmirával, a Paleolit konyha haladóknak című könyv írójával beszélgettünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A XV. zsidófesztivál programjait tudjuk meg Ritter Nándorné Babi vallástanártól. Szeptember 15-én vasárnap 11 órától kezdődik ez a jeles alkalom, csodálatos programokkal a halasi zsidó hitközségben. Fotókiállítással kezdődik, majd kántorok muzsikájával folytatódik a rendezvény. Ebédre 150 fővel készülnek, mely alatt a Halas Jazz Band fog muzsikálni. A bocsánat ezer arca címel zsidó-keresztény beszélgetéssel folytatódik a program, Káposzta Lajos vezetésével, mivel ez a hónap a zsidó naptárban a bocsánat hónapja. Végül "Utazás a dalok szárnyán a zsidó örömzene világába címmel Klein Judit és a Haverim együttes koncertjére kerül sor! Feltétlen tartsanak velünk és látogassák meg a fesztivált!

14:00 - 153-Lélekmód: Klímaváltozás vagy klímaválság? Bertalan Gábort kérdeztük. A Szilády földrajz szakos tanárát kérdezve megtudtuk, hogy a globális felmelegedésnek leginkább a gyorsasága aggasztó. Hallhatunk tőle a fő okokról, a legveszélyesebb és legfenyegetőbb következményeiről. Természetesen a megoldási utakról is beszél világ, Európai és hazai viszonylatban. Sok szó esik napelemekről, megújuló energiaforrásokról, klíma menekültekről és természetesen az egyéni felelősségről is szót ejtünk, mit tehetünk mi személy szerint. Hisz nincs időnk tovább a homokba dugni a fejünket! Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Hogy, hol és mikor? A szoptatásról beszélgettünk Király Krisztina védőnővel. A szülés után az aranyóra rendkívül nagy jelentőségű a mama és a baba számára is. A colostrum kincs, az anyatej pedig a legtökéletesebb táplálék, amit egy baba kaphat. A szoptatás lehetőségeiről, előnyeiről, az igény szerinti szoptatási forma alkalmazásáról is megtudhatnak részleteket. Király Krisztina védőnő a szoptatás nehézségeiről is beszélt, ötleteket, tanácsokat megoldási lehetőségeket kínál a szoptató mamáknak. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 3.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér