Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 11. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Lux Ádám, Jászai Mari - díjas színművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - David Robbins Patkányháború (2001.) - Vaszilij Grosszman Élet és sors (2012.) A Patkányháború a második világháborús Sztálingrádban játszódik 1942 és 1943. év fordulóján. A történet lényege, hogy Vaszilij Zajcev főtörzsőrmester (valóságos figura) szibériai vadász volt a háború előtt, s Sztálingrádban azzal bízzák meg, hogy képezzen ki egy mesterlövész osztagot, és rendszeresen a német állások közelébe lopózva lőjenek le minél több magas rangú tisztet a csapatok demoralizálása érdekében. A könyv a kalandregények eszköztárával igyekszik bemutatni, minden idők legvéresebb csatájának néhány epizódját. A két totalitárius rendszer (nácizmus és a kommunizmus) sztálingrádi gyilkos egymásnak feszülése azonban a Patkányháborúnál színvonalasabb írói munkát igényel. Ennek a követelménynek sokkal inkább megfelel Vaszilij Grosszman Élet és sors című epikus műve. A két írás összehasonlításával a könyvajánló nem titkolt célja, hogy rávilágítson, a történelem nagy sorsfordulóinak ábrázolása magas irodalmi és etikai színvonalat kíván meg. A kalandregények találjanak maguknak, a műfajnak megfelelő alkalmasabb témát! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Ifj. Tabajdi József BSI futónagykövet - a halasi futóközösségről mesél. A 2019-es halasi szüreti futás közeledtével mi is lehetne aktuálisabb téma, mint a városi futóközösség működése! Erről halljuk ifj. Tabajdi József Nándort, aki ikonikus futó édesapja után maga is szívügyének tekinti a mozgás köré szerveződő közösség segítését, vezetését. A facebookon BSI Futónagykövet - Kiskunhalas néven található csoport közel 150 fős, akik közül közel 10-30 fő kedd és csütörtökönként 18 órától rendszeresen és együtt fut közel 8-10 km-es távon. Természetesen nem versenytempóban, hisz nem az a cél, hanem a mozgás öröme, a közös élmény, a sóstói természet kikapcsoló szépsége és levegője! No de mit is jelent a Budapesti Sportiroda futónagykövetének lenni? 15 éves kihagyás után hogyan és miért talált rá Józsi a futás örömére ismét, olyannyira, hogy mára több maraton és öt teljesített vasember távot tudhat maga mögött? No és miért ajánlja mindenkinek a futóklubot? Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Hegyek között, völgyek között... Az Jóllét magazin adásában bejárjuk a puszták és a hegyek-völgyek világát. Megmászunk magas bérceket, botladozunk a hegyi patakok kövei között, és mélyen magunkba szívjuk a puszták porát. Vagyis túrázunk, melynek során szakavatott vezetőink is akadnak Dr. Miskolciné Gregus Magdolna és Bíró Emőke tanárnők személyében. Hallgassanak minket figyelemmel, megéri! Várja önöket a műsorvezető: Beke L. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Szolnoki Péter a Sztárportréban! "8 évesen kezdtem muzsikálni, mint fuvolista, és 10 évesen már egy zenekarban játszottam. A hangszer nekem a karom meghosszabbítása, hiszen pici korom óta hozzám nőtt. A Bon-Bon zenekar lemezein is nagy szeretettel fuvolázok, és máshol is ahova hívnak. A jövő év egy jubileum lesz, mert én 50 éves leszek, a Bon-Bon pedig 25. Török Tomival most már ez egy hosszabb házasság, hiszen 1993 óta ismerjük egymást, és dolgoztunk együtt már a Bon-Bon előtt is. Azóta pedig járjuk a vidéket folyamatosan, és hála Istennek még a kint élő magyarok is hívnak, voltunk például Ausztráliában, Angliában, Amerikában, úgyhogy ez nagyon nagy öröm számunkra." Szolnoki Péter: "Egy régi álmunk vált valóra. Tomival (Török Tamás) 19 éve terveztünk színpadra állítani egy Bon-Bon musical-t, ami tavaly december 7-én sikerült. Megvalósult az álom! A Hadart Színház művészeivel, Háda János rendezésében tudtuk bemutatni, az a címe hogy Haverok, Buli, Bon-Bon. Nagyon fontosnak tartom, hogy olyan dalok is szülessenek a Bon-Bon mellett, amelyek régóta foglalkoztatnak a témájukat tekintve. Most például Mészáros Tomi felvidéki musical színész, énekes barátommal egy olyan dalt énekeltünk fel, aminek én írtam a zenéjét, Duba Gábor a szövegét, és arról szól, hogy nincsenek határok, a dal összeköt minket." (forrás: sztarportre.hu)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Bemutatkozik a Magyar Borfutár - Bordás Zoltánnal beszélgettünk. 15 évvel ezelőtt hobbiként indított borkereskedést Bordás Zoltán, aki kezdetben saját maga válogatott a borok kínálatából. Az évek és a vásárlók azt igazolták, hogy szükség van a minőségi borokra, folyamatosan változott, fejlődött a borfogyasztási kultúra városunkban. A borbemutatók, a borászok bemutatkozása adta a borudvar ötletét, amely idén már 13. alkalommal nyitotta meg a kapuit. Ahogy telt az idő a hobbiból teljes embert igénylő munka lett, amit a szakma és városunk is elismert, Bordás Zoltánt a Halasi Borrend tagjává választották. A részletekről a Magyar Borfutár tulajdonosával beszélgettünk. (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben:  Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 3.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér