Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 08. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Mihalicska Terézia, a Havasi Gyopár Alapítvány elnöke 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom:Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Ifj. Tabajdi József BSI futónagykövet - a halasi futóközösségről mesél. A 2019-es halasi szüreti futás közeledtével mi is lehetne aktuálisabb téma, mint a városi futóközösség működése! Erről halljuk ifj. Tabajdi József Nándort, aki ikonikus futó édesapja után maga is szívügyének tekinti a mozgás köré szerveződő közösség segítését, vezetését. A facebookon BSI Futónagykövet - Kiskunhalas néven található csoport közel 150 fős, akik közül közel 10-30 fő kedd és csütörtökönként 18 órától rendszeresen és együtt fut közel 8-10 km-es távon. Természetesen nem versenytempóban, hisz nem az a cél, hanem a mozgás öröme, a közös élmény, a sóstói természet kikapcsoló szépsége és levegője! No de mit is jelent a Budapesti Sportiroda futónagykövetének lenni? 15 éves kihagyás után hogyan és miért talált rá Józsi a futás örömére ismét, olyannyira, hogy mára több maraton és öt teljesített vasember távot tudhat maga mögött? No és miért ajánlja mindenkinek a futóklubot? Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Mozart: Figaro házassága. Vígopera négy felvonásban, két részben. A librettót Pierre Beaumarchais nyomán Lorenzo da Ponte írta. Marcellina Figarót szereti. Figaro és Susanna egymást szeretik, csakhogy a gróf is Susannát szeretné... A grófné azt szeretné, hogy a gróf őt szeresse. Cherubino minden nőt szeret, de elsősorban a grófnét. Barbarina Cherubinót szereti. Bartolo a bosszút, Basilio a botrányt, Antonio pedig az italt. Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Susanna esküvőjének napján. Félelmetes humorral teli kritikája ez a darab a hierarchikus társadalmi rendszernek, amely megmutatja, hogy a magasabb és mélyebb szinteken is emberek vannak, kiszolgáltatva egymásnak, illetve a legnagyobb hatalomnak: a szerelemnek. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Vetélkedik ma is még Szerencse és Bölcsesség, Hárs László zenés mesejátéka

19:15 – Irodalom az éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 2.  2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura  -  A király visszatér