Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 06. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Majsányi Kati, írónő 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Ifj. Szegedi Gábor lovas és lovasedző pályája Kínában. Óriási öröm városunkban, hogy a pusztafogat világbajnok apa és világhírű lovas fia felvonulnak a 2019-es szüreti menetben! Méltán büszke apa fiára és fiú apára. Jelen riportunkban megismerjük az ifjú Szegedi Gábor sikereit, eredményeit és munkáját, melyet négy év pekingi lovas show bemutatók után 3000 kilométerrel délre költözve, trópusi éghajlat alatt végez. Jelenleg 31 ló és tucatnál több lovas edzője és trénere Gábor, akinek kiemelkedően színvonalas és izgalmas munkáját nemrégiben Kína legnívósabb lovasmagazinja két hosszú cikkében is méltatta. Kínában híresnek lenni pedig nem könnyű, hisz közel 1,4 milliárd ember közül kell kiemelkedni! Gábornak ez sikerült, sok programszervező cég keresi fel, kiemelkedő lovasshow bemutatói miatt. Tartsanak velünk és ne feledjék megnézni büszkeségeinket a menetben a Szegedi Gáborokat, világhírű lovasainkat, akik igazi hungarikumot képviselnek a világban!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Hegyek között, völgyek között... Az Jóllét magazin adásában bejárjuk a puszták és a hegyek-völgyek világát. Megmászunk magas bérceket, botladozunk a hegyi patakok kövei között, és mélyen magunkba szívjuk a puszták porát. Vagyis túrázunk, melynek során szakavatott vezetőink is akadnak Dr. Miskolciné Gregus Magdolna és Bíró Emőke tanárnők személyében. Hallgassanak minket figyelemmel, megéri! Várja önöket a műsorvezető: Beke L.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Bibliai csata emlékére bukkantak. Meglepte a régészeket egy sarkvidéki hajóroncs kiváló állapota. Lassan végleg eltűnik a Titanic. Sikeres volt a csonton belüli végtaghosszabbítás a Semmelweis Egyetemen. Tetoválótintával gyógyították meg a túlérzékeny szemet. Harmadával csökkenti a stroke kockázatát egy kombinált gyógyszer. Különös pályán keringő bolygót figyeltek meg. A szaglásával hoz fontos döntéseket az amerikai űrügynökség munkatársa. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Galla Miklós

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Itt van az ősz, itt van újra! ... ez pedig magával hozza az iskolakezdés minden örömét és problémáját is. Az eddig szabadságukba belefeledkezett gyereksereg elözönli az iskolák környékét, nem kevés odafigyelést igényelve a közlekedés minden résztvevőjétől. A megrendezésre kerülő szüreti felvonulás és a vele járó rendezvények pedig még inkább nehezítik a város közlekedést. Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony viszont sok éves tapasztalattal a birtokában, hasznos tanácsokkal segít az eligazodásban! Hallgassanak bennünket figyelemmel, várjuk önöket! BekeL.

14:00 – Babusgató: Megérkezett az ősz és elindult az idei tanév! - Farkasné Wodring Zsuzsával beszélgetünk. Megérkezett az ősz! Megkezdődött a bölcsőde, óvoda, iskola és újra vissza kell rázódni a régi kerékvágásba gyereknek felnőttnek egyaránt. Az adásban Farkasné Wodring Zsuzsával a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiemelt Bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetünk arról, hogy mi mindenre kell oda figyelni ebben az időszakban és hasznos tanácsokkal is szolgál a szakember. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Nemzetközi kapcsolatok szak Angliában – Szabó-Kocsis Dorottya. Dorka a Bibó gimnáziumban végzett, az iskolai és városi diákönkormányzat aktív szereplőjeként ismerhetik sokan. Több szakot is megjelölt itthon és külföldben is gondolkodott. Ám egy szomorú hazai felvételi pontszámítási malőr miatt sok ponttól elesett. De ekkorra már egy kicsit ki is szeretett a magyar felvételi rendszer igen bürokratikus rendszeréből, annyi gondja volt diszkalkuliás tanulási nehézségei miatt, hogy nagy örömmel vette Anglia fogadó szeretetét, ahol csodálkozva néztek rá, amikor diszes papírjait mutatta volna. Minek tették fel a kérdést, hisz a nemzetközi kapcsolatokban ennek nincs szerepe? Minek valóban tehetnénk fel itthon is a kérdést mi is. Hát így megy egy ügyes magyar fiatal külföldre tanulni. Lehet érdemes lenne itthon is jóval rugalmasabb és hatékonyabb oktatásban és felvételi rendszerben gondolkodni! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Vetélkedik ma is még Szerencse és Bölcsesség, Hárs László zenés mesejátéka

19:15 - Irodalom az éterben: Móra Ferenc: A körtemuzsika és Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér