Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 28. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Tanka László, főszerkesztő,  A Panoráma Világklub alapítója és a Magyar Világtalálkozó elnöke 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Grehem Greene: A tiszteletbeli konzul (1973.) Graham Greene regényének színhelye ismét a szerző kedvelt Dél-Amerikája: a ködös, párás, forró trópus, a poros és unalmas kisváros. A fordulatos történet szinte napi aktualitású; akár hírlapi esemény is lehetne. A főhőst, a címben szereplő tiszteletbeli angol konzult gerillák rabolják el – tévedésből, az amerikai nagykövet helyett. Noha az elkeseredett forradalmárok tudták, hogy konzul „értéke” elenyésző a nagykövetéhez képest, nincs más választásuk, mint az ő személyét felhasználni céljaikra; kikényszeríteni a tábornoktól a bebörtönzött hazafiak szabadon bocsátását. A tiszteletbeli konzul akár összegezése is lehetne Greene életművének. A forradalmárrá lett volt papban; a forradalmakban csalódott, közönyössé züllött orvosban; és a részeges, vén konzulban Greene élesen és nagy erővel megrajzolt alakokat teremt, amelyek a regény végsőkig feszített nagy jeleneteiben könnyűszerrel képesek hordozni a szerző súlyos mondanivalóját: az elnyomottak jogairól, a szeretetről és a szerelemről, az élet és a halál értelméről. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Mezőgazdaság régen, de leginkább ma - Kohout Zoltánnal az agrárágazat újságírójával beszélgetünk. Zoli öt éve dolgozik azon lapnál, mely kiskunhalasi székhellyel az ország egyik legnépszerűbb mezőgazdasági szaklapja lett, így komoly tapasztalati anyaggal rendelkezik ezen a területen. Gondolták volna, hogy tök jók vagyunk napraforgóban, és kukoricában, de a víztározásban még komoly házi feladataink vannak?  Tudják-e mekkorák a jellemző gazdaságok méretei itthon, vagy azt, hogy miért hasít a lengyel mezőgazdaság hozzánk képest? Nyereséges, vagy veszteséges az agrárágazat? Milyen a ma okos traktora és miért vannak vízágyakon a szarvasmarhák? Tudták-e, hogy közel 60%-os hazánkban egy hektár által előállított érték az európai átlaghoz képest? Egyszóval rengeteg örömre és büszkeségre, no és jó néhány megoldásra váró feladatra láthatunk rá Zoli segítségével. Feltétlen tartsanak velünk! Olvassanak rá Önök is részletesen az https://agraragazat.hu/ oldalon! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: A szülés előtti időszakban több jelre kell figyelni, amelyek arra utalnak, hogy szakorvoshoz kell fordulni, mert beindult a folyamat. A szülés szakaszainak lépéseiről, az események részleteiről beszélgettünk Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Rendkívül fontos feladata van az apukáknak ebben az időszakban, könnyíthetik a vajúdás folyamatát, segíthetnek az anyukáknak a szülés folyamatában és az újszülöttet is rögtön kézbe vehetik. Az aranyóra fontosságáról, a szülés utáni napokról és a kórházból való hazamenetelről is megtudhatnak részleteket. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Wolf Kati a műsorban beszél az elmúlt év változásairól: "Fájdalomban tud az ember elkezdeni legjobban alkotni. Nálam is ez történt. Soha nem gondoltam volna magamról, hogy szöveget fogok írni."  Wolf Kati 8 éve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese. "Az elmúlt években megismertem az ott dolgozókat, és most már barátaim lettek. Ilyenkor augusztusban zajlik az iskolakezdő kampányunk: Iskolakezdés együtt! Érzelmileg az a legjobb rész, amikor ott vagyok a gyerekekkel például az iskolakezdő kampány végén, odavisszük a csomagot, látom hogy hogyan örül az anyuka, és mekkora gond jött le a válláról."
Wolf Kati: "Tudom magamról, hogy az önkéntesség mindig feltölt, úgyhogy szakítok rá időt. Az ember átértékeli közben az életét, és rájön, hogy az ő problémája nem is olyan nagy." (forrás: sztarportre.hu)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A TFA, vagyis a legerősebb tűzoltó jelenleg Csernák Zsolt, tűzoltó főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok. Harmadszor lett a világ legerősebb tűzoltója a halasi főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok, Csernák Zsolt. A verseny három nagyon komoly feladatból áll, amelyek óriási mértékben megterhelik az indulók szervezetét. Hogy milyen akadályok, nehézségek, technikák segítik vagy nehezítik a versenyt, azt Zsolt mondja el a riportban. De miért is lesz tűzoltó valakiből, aki eredetileg nem is ezt a szakmát választotta magának? A választ a legerősebb tűzoltótól Csernák Zsolttól kaphatják meg. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Nemes Nagy Ágnes: Az ​aranyecset

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Nekopogi kovács

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A szeretetéhség és a szeretetmohóság közti különbség 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura  -  A király visszatér