Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 27. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Tanka László, főszerkesztő,  A Panoráma Világklub alapítója és a Magyar Világtalálkozó elnöke  1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál- Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Iskolai hittanoktatás, Friebert Tibor baptista lelkipásztorral beszélgettünk. Idén is folytatódik a hittan oktatás az intézményekben. Friebert Tibor baptista lelkipásztor a kezdetektől foglalkozik a gyerekekkel. A fejlődésről, a különleges kérdésekről, a hittan oktatás sikereiről és nehézségeiről is beszélgettünk. Az új év mindig tartogat meglepetéseket, az oktatók felkészülten várják az idei tanévet. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:

12:00 – Retro magazin: Önindító: Országos református éneklőversenyről mesél Hunyadiné Székely Márta tanárnő, Jeszenszky Laura és Berettoni Margherita versenyzők

13:00 – Vedd és olvasd:

14:00 – Önindító: Képzőművészet és gasztronómia - Kohout Máté tapasztalatai Hollandiában. Máté a Sziládyban végzett 2011-ben és néhány év hazai útkeresés után 2014-ben Hollandiába utazott képzőművészetet tanulni. Elsőként azonban dolgozni kezdett. A megkezdett önállóság útján először takarított, mosogatott, de villámgyorsasággal fedezték fel és hívták be az étterem szakácsa mellé dolgozni gyorsasága és megbízhatósága miatt. Közel két évig ott is maradt, mert kiderült komoly tehetsége van a szakmában. A heti 4-5 napos, napi 11 órás kemény munka megedzette és tetszett neki, ám az egyetem megkezdése után együtt a kettő fárasztónak bizonyult és váltott. Ma a képzőművész suli 3 évével a háta mögött a diploma munkájára készül. Természetesen ma is van munkahelye is, de mára már egy művészeti galériában dolgozik. Hogy is teltek ezek az évek, milyen is az élet Hollandiában? Tartsatok velünk a részletekért!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Összeállítás a közelmúlt legérdekesebb tudományos híreiből: Élethosszig tartó szívritmus-szabályozó készülékeken dolgoznak. Feleslegessé válhat az inzulininjekció a cukorbetegek számára. Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. Beszéddé alakították az agyhullámokat. Itt a csodaablak, amely megszűri a levegőt. Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. Az eddiginél százezerszer gyorsabb processzorok jöhetnek. Egyre értelmesebb a mesterséges intelligencia, amely történteket is tud írni. Jöhet a sétálni tudó autó. Megvan, hogy mit bányászhatnak először a Holdon.

19:00  - Szép Álmokat: Astrid Lindgren: Öcsi ​és a repülő bácsika

19:15 - Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Nekopogi kovács

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés), Lélekműhely: A szeretetéhség és a szeretetmohóság közti különbség 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér