Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 26. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: dr. Szarka Miklós református lelkész, párterapeuta

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Hunyadi Eszter riportja - zenei pálya eufóniummal. Ha nem lenne Eszter én bizony nem ismerném ezt a hangszert, és sokan vagyunk evvel így laikusok. Ez a lágy hangú fúvós hangszer különleges és bár sok darabban szerepel, kevés ilyen szakos zenész van hazánkban. Eszter a középiskola utolsó évében mentőstiszt tervéről mondott le a zenetanítás és eufónium kedvéért. Kellett ehhez nagy adag bátorság és kitartás, de munkáját siker koronázta. Két év budapesti zenei konzi után idén sikeres felvételit tett a pécsi Egyetem zeneművészeti karán tuba szakon. Sok zenekar lelkes tagja, zenei táborok résztvevője, valamint kántor tanonc. Mi is az a kántor? Tartsatok velünk és megtudjátok ezt is sok más érdekes dolog mellett! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Irodalmi egyenlet: kiskunhalasi kultúra=Rémán János. Pedagógusként kezdte a pályafutását Rémán János, akit aztán a felkérések a kultúra, a programszervezés és ötletelés, illetve a zene irányába vezettek. Akinek a munkája a hobbija, annak sohasem kell dolgoznia, ezt vallja és a vitalitásából látszik, hogy ez igaz is rá élete minden percében. Kalandos utak, fordulatos események, Kiskunhalas kulturális életének változásai Rémán János szemével. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: "Napocskát festő kisfiú" Kiskunhalas szívében a tömbház tűzfalán - Marton Ákos és Vinkó Leó alkotókkal beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Az arany egy egészen új formáját fedezték fel. Almából készítettek ehető edényt orosz kutatók. A fák segítik egymást, hogy életben maradjanak. Folytatódnak a kísérletek a Holdon elhelyezett prizmákkal. Öngyilkos baktériumok pusztítják el a rákos daganatokat. A napi három vagy több kávé lehet a migrén oka.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Hevesi Tamás a Sztárportréban! Soha nem tudnám elhagyni a hazámat! Hevesi Tamás: "Ha az ember megteheti, hogy elmegy világot látni, akkor szerintem tegye meg! Én kipróbáltam életvitelszerűen is az életet itt-ott külföldön, de én soha nem tudnám elhagyni a hazámat. Most már 106 ország van mögöttem, de akárhonnan hazajövök, amikor a Liszt Ferenc repülőtéren landol a gép, kinyílik az ajtó, beleszippantok a levegőbe, és a saját anyanyelvemen beszélhetek, azt az érzést egyetlen ország sem tudta visszaadni. Úgy gondolom jól beszélek angolul, és más nyelven is, de mégis hiányérzetem van, szegénynek érzem magam ha nem az anyanyelvemen szólalok meg, mert sokkal színesebb, gazdagabb a mi nyelvünk. Nagyon sok hazánkból kiszakadt magyart ismerek, rengeteg barátom van köztük. Talán nem sértődnek meg azon, hogy én úgy gondolom a 99 százalékuk igazából nem találta meg önmagát kint. Talán nem akarják önmaguknak sem beismerni, és nehéz lenne mások előtt is felvállalni azt a véleményüket, hogy nem érte meg elmenni. Ha egy ember bármit dolgozik a nyugati világban, egzisztenciálisan valóban jobb életszínvonalat tud elérni mint Magyarországon, de ez az olló már szűkül! Tíz éve óriási különbség volt, öt éve különbség volt, és én azt gondolom, hogy ez az olló lényegesen szűkül.Olyan tehetséges nemzet a magyar, hogy én ilyennel sehol nem találkoztam. Annyi csodálatos ember van előttünk, akikre példaképként fölnézhetünk! Ha belegondolunk, minden területen zsenik voltak, vannak és lesznek. Ez a hihetetlen szerencsés keveredés, ami ebben a magyar nemzetben van, nem jellemző a világra." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Álmok köntöse - zenés mesejáték

19:15 - Irodalom az Éterben: Lewis Carroll: Alice Csodaországban

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szeretetéhség és a szeretetmohóság közti különbség 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony; J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér