Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 24. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Radnics Zoltán SchP

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A könyvtár mindennapi életébe kapunk betekintést, Tóthné Felföldi Zsuzsanna és Pertics Orsolya segítségével. Miért jó olvasni? Talán azért, mert utazásra hív? Lehet. A könyv jó barát. Élményeket, érzéseket, gondolatokat, izgalmakat, örömöt, bánatot, újdonságot ad. Az olvasás által több lesz az ember, gyarapodik, fejlődik. És miért fontos olvasni a gyermekeinknek? Tartsanak velünk és megtudhatják. A Babusgató mai vendégei Tóthné Felföldi Zsuzsanna és Pertics Orsolya a Martonosi Pál Városi Könyvtár dolgozói, akik betekintést nyújtanak a könyvtár mindennapi életébe, sokszínű és színes programjaiba. (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Irodalmi egyenlet: kiskunhalasi kultúra=Rémán János. Pedagógusként kezdte a pályafutását Rémán János, akit aztán a felkérések a kultúra, a programszervezés és ötletelés, illetve a zene irányába vezettek. Akinek a munkája a hobbija, annak sohasem kell dolgoznia, ezt vallja és a vitalitásából látszik, hogy ez igaz is rá élete minden percében. Kalandos utak, fordulatos események, Kiskunhalas kulturális életének változásai Rémán János szemével. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Mezőgazdaság régen, de leginkább ma - Kohout Zoltánnal az agrárágazat újságírójával beszélgetünk. Zoli öt éve dolgozik azon lapnál, mely kiskunhalasi székhellyel az ország egyik legnépszerűbb mezőgazdasági szaklapja lett, így komoly tapasztalati anyaggal rendelkezik ezen a területen. Gondolták volna, hogy tök jók vagyunk napraforgóban, és kukoricában, de a víztározásban még komoly házi feladataink vannak?  Tudják-e mekkorák a jellemző gazdaságok méretei itthon, vagy azt, hogy miért hasít a lengyel mezőgazdaság hozzánk képest? Nyereséges, vagy veszteséges az agrárágazat? Milyen a ma okos traktora és miért vannak vízágyakon a szarvasmarhák? Tudták-e, hogy közel 60%-os hazánkban egy hektár által előállított érték az európai átlaghoz képest? Egyszóval rengeteg örömre és büszkeségre, no és jó néhány megoldásra váró feladatra láthatunk rá Zoli segítségével. Feltétlen tartsanak velünk! Olvassanak rá Önök is részletesen az https://agraragazat.hu/ oldalon! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Minden idők legjobb slágerei sorozatomban ma a The Rolling Stones, a The Animals, a Queen, a Scorpions, Sinéad O’Connor, a Lynyrd Skynyrd, a Radiohead, Simon és Garfunkel, Prince és a Pink Floyd örökzöld slágereit hallhatják.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Lewis Carroll: Alice Csodaországban

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása (Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Tranzakció analízis: passzív magatartásformák 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony