Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 23. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pataki Béla, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar oktatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Utazási szokásokról hallhatunk Angyalfiné Gubucz Szilviától. A Sziget utazási iroda vezetőjét kérdeztünk így a fő utazási szezon közepe és vége felé mik a tapasztalatai. Főként a fő utazási célpontokról, a szokásokról, illetve az elmúlt évekhez viszonyított változásokról faggattuk. Megtudtuk milyen széles spektrumban tudnak segíteni a biztosítástól a szervezett körutazásokig. Természetesen konkrét utazási javaslatokat is kértünk tőle, hova és mikor érdemes utazni, esetleg a kevéssé ismert, de izgalmas és jó helyszínek után kutatva. Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A szülés előtti időszakban több jelre kell figyelni, amelyek arra utalnak, hogy szakorvoshoz kell fordulni, mert beindult a folyamat. A szülés szakaszainak lépéseiről, az események részleteiről beszélgettünk Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Rendkívül fontos feladata van az apukáknak ebben az időszakban, könnyíthetik a vajúdás folyamatát, segíthetnek az anyukáknak a szülés folyamatában és az újszülöttet is rögtön kézbe vehetik. Az aranyóra fontosságáról, a szülés utáni napokról és a kórházból való hazamenetelről is megtudhatnak részleteket.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Az arany egy egészen új formáját fedezték fel. Almából készítettek ehető edényt orosz kutatók. A fák segítik egymást, hogy életben maradjanak. Folytatódnak a kísérletek a Holdon elhelyezett prizmákkal. Öngyilkos baktériumok pusztítják el a rákos daganatokat. A napi három vagy több kávé lehet a migrén oka. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szirtes Edina Mókus

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: A könyvtár mindennapi életébe kapunk betekintést, Tóthné Felföldi Zsuzsanna és Pertics Orsolya segítségével. Miért jó olvasni? Talán azért, mert utazásra hív? Lehet. A könyv jó barát. Élményeket, érzéseket, gondolatokat, izgalmakat, örömöt, bánatot, újdonságot ad. Az olvasás által több lesz az ember, gyarapodik, fejlődik. És miért fontos olvasni a gyermekeinknek? Tartsanak velünk és megtudhatják. A Babusgató mai vendégei Tóthné Felföldi Zsuzsanna és Pertics Orsolya a Martonosi Pál Városi Könyvtár dolgozói, akik betekintést nyújtanak a könyvtár mindennapi életébe, sokszínű és színes programjaiba. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Hunyadi Eszter riportja - zenei pálya eufóniummal. Ha nem lenne Eszter én bizony nem ismerném ezt a hangszert, és sokan vagyunk evvel így laikusok. Ez a lágy hangú fúvós hangszer különleges és bár sok darabban szerepel, kevés ilyen szakos zenész van hazánkban. Eszter a középiskola utolsó évében mentőstiszt tervéről mondott le a zenetanítás és eufónium kedvéért. Kellett ehhez nagy adag bátorság és kitartás, de munkáját siker koronázta. Két év budapesti zenei konzi után idén sikeres felvételit tett a pécsi Egyetem zeneművészeti karán tuba szakon. Sok zenekar lelkes tagja, zenei táborok résztvevője, valamint kántor tanonc. Mi is az a kántor? Tartsatok velünk és megtudjátok ezt is sok más érdekes dolog mellett! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az éterben: Lewis Carroll: Alice Csodaországban

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Tranzakció analízis: passzív magatartásformák 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony