Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 22. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Gábor a Kutyákkal az életért alapítvány elnöke

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Főzés közben vadászunk! Bajsz János vadásszal főzünk egy finom tejfölös-gombás vadnyúlpaprikást, miközben a Halas környéki vadállományról, annak gondozásáról beszélgetünk, kitérve a vadkárra és a dúvadakra is. Betekintést kapunk a vadak fineszességéről, a vadtrófeák és a vadhús sorsáról, de szót ejtünk a vadászkutyákról és feladataikról is. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: A lekvár főzés rejtelmeibe vezet be bennünket Bertáné Babud Ibolya

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Utazási szokásokról hallhatunk Angyalfiné Gubucz Szilviától. A Sziget utazási iroda vezetőjét kérdeztünk így a fő utazási szezon közepe és vége felé mik a tapasztalatai. Főként a fő utazási célpontokról, a szokásokról, illetve az elmúlt évekhez viszonyított változásokról faggattuk. Megtudtuk milyen széles spektrumban tudnak segíteni a biztosítástól a szervezett körutazásokig. Természetesen konkrét utazási javaslatokat is kértünk tőle, hova és mikor érdemes utazni, esetleg a kevéssé ismert, de izgalmas és jó helyszínek után kutatva. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Mezőgazdaság régen, de leginkább ma - Kohout Zoltánnal az agrárágazat újságírójával beszélgetünk. Zoli öt éve dolgozik azon lapnál, mely kiskunhalasi székhellyel az ország egyik legnépszerűbb mezőgazdasági szaklapja lett, így komoly tapasztalati anyaggal rendelkezik ezen a területen. Gondolták volna, hogy tök jók vagyunk napraforgóban, és kukoricában, de a víztározásban még komoly házi feladataink vannak?  Tudják-e mekkorák a jellemző gazdaságok méretei itthon, vagy azt, hogy miért hasít a lengyel mezőgazdaság hozzánk képest? Nyereséges, vagy veszteséges az agrárágazat? Milyen a ma okos traktora és miért vannak vízágyakon a szarvasmarhák? Tudták-e, hogy közel 60%-os hazánkban egy hektár által előállított érték az európai átlaghoz képest? Egyszóval rengeteg örömre és büszkeségre, no és jó néhány megoldásra váró feladatra láthatunk rá Zoli segítségével. Feltétlen tartsanak velünk! Olvassanak rá Önök is részletesen az https://agraragazat.hu/ oldalon!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: A szülés előtti időszakban több jelre kell figyelni, amelyek arra utalnak, hogy szakorvoshoz kell fordulni, mert beindult a folyamat. A szülés szakaszainak lépéseiről, az események részleteiről beszélgettünk Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Rendkívül fontos feladata van az apukáknak ebben az időszakban, könnyíthetik a vajúdás folyamatát, segíthetnek az anyukáknak a szülés folyamatában és az újszülöttet is rögtön kézbe vehetik. Az aranyóra fontosságáról, a szülés utáni napokról és a kórházból való hazamenetelről is megtudhatnak részleteket. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Lewis Carroll: Alice Csodaországban

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád – Reformátusés Lélekműhely: Az egészséges "szívós" személyiség jellemzői 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony