Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 19. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Riedel Lóránd Rudolf, báró, a Magyar Történelmi Családok Egyesület elnöke

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány és Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Szabó-Nagy Katalin környezetmérnököt ismerjük meg. Kati hét éve végzett környezetmérnökként Pécsen és jelenleg a Vízügyi hatóságnál dolgozik szakmájában, melyet nagyon élvez. Ám az út nem volt sima, mely idáig vezetett. Az egyetem után volt bébiszitter, több alkalommal külföldön is dolgozott, pénzügyi szakot is végzett. Kiegyensúlyozott derűt sugárzó személyisége adja a kérdést. Ilyen az alaptermészete, vagy ez komoly munka eredménye. A válaszért tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Elindult a Babaváró program, részletek Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől. A Babaváró program segítségével maximum 10 millió forint hitelhez juthatnak azok a családok, akik gyermeket várnak vagy terveznek jelenleg. A kamattámogatás ideje, a hitelre való jogosultság a családi állapottól, a gyermekek számától és még sok apró dologtól is függ. Érdemes tájékozódni és ha minden feltétel megfelelő belevágni. Részleteket Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől kaphatnak. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Óvodai beszoktatás - Lakatosné Balog Erzsébettel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Elismert feltaláló lehet-e a mesterséges intelligencia? Édesebb lesz a nektár a méhek hangjától. Vizsgálják, hogy miért nem ájulnak el a mélyre merülő tengeri emlősök. Ősi klímaberendezés segíthet a felmelegedés ellen. Ígéretesnek tűnik az első japán repülő autó. Hogyan hat az űrhajósok agyára az űrutazás. Védőoltást fejleszthettek ki a legveszélyesebb bőrrák ellen. Furcsa módszert találtak az agy öregedésének lassítására. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Kovácsovics Fruzsina a Sztárportréban! Zenész, óvodapedagógusként már ismerjük, verseiben talán önmagunkat, vagy a szerelemről alkotott képünket is felismerjük. Kovácsovics Fruzsina: "Kritikaként kaptam néhány évvel ezelőtt, hogy miért csak szomorú verseket írok. Valószínűleg azért van ez így, mert nagyon nehezen beszélek a negatív érzéseimről. Amikor vidám vagyok, és örülök, azt szívesen kiabálom ki a világba, amikor viszont szomorú vagyok, és komoly dolgok foglalkoztatnak, vagy elakadok, azt nekem sokkal egyszerűbb leírni. Valószínűleg ezért több a szomorú versem. Amikor verset írok, utána megkönnyebbülök, úgyhogy ez nekem egy terápiás módszer is.  Általában pozitív ember vagyok - azt gondolom magamról. Vannak nyilván komoly mélypontjaim, de mostanában kezdem elfogadni, hogy ez is természetes része az életnek. Kezdem azt is érteni magammal kapcsolatban, hogy nekem mennyire fontos az, hogy ha én fájdalmat okozok valakinek, akkor odaálljak a másik elé, és azt mondjam: Ne haragudj, egyszerűen ennyit tudtam abban az életszakaszomban, nem voltam többre képes, sajnálom. Sokszor nem is vagyunk tisztában azzal, hogy mennyi örömet tudunk okozni, vagy mennyi szomorúságot és fájdalmat a másiknak. A versek kapcsán mondom azt is, hogy akikről ezek a versek szólnak, valójában szerintem nem is tudják, hogy nekik mekkora hatalmuk volt az én életemben. Főleg akihez a legtöbb versem íródott. Nekem is jól esett volna néhányszor az életben, ha odaállnak elém, és azt mondják hogy ne haragudj." A beszélgetésben megjelenik Fruzsi igazi napos oldala. Részletek: www.sztarportre.hu (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Az egészséges "szívós" személyiség jellemzői 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony