Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Szarka Miklós református lelkész, párterapeuta

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Király Gábor a IX. Koliken - Kiskunhala - Szabadka kerékpártúráról mesél. A Kiskunhalasi Kultúra és Nonprofit Kft programszervezőjeként és Bringabarát klub elnökeként kétszeres minőségben is érintett Gábor a programban. A legnagyobb kerékpáros esemény közel 250 résztvevővel augusztus 24-én szombaton rajtol el a művelődési háztól reggel 7-kor. A regisztrációt a halasmedia.hu oldalon mindössze 600 forintért teheti meg bárki, akár az indulás reggelén is csatlakozhat. Jó, ha megkülönböztető mellény és bicajos sisakot is visznek a résztvevők a frissítő víz mellett. S hogy milyen illusztris résztvevők is társulnak a jókedvű és rekord létszámú csapathoz idén, no és milyen extra program lesz a bicajozás mellett. Tartsanak velünk a válaszokért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A terhesség 3. trimesztere - beszélgetés Palásti Róbertné védőnővel. A terhesség 3. trimeszterében a magzat még sokat fejlődik, megérik a tüdő, fejlődik az idegrendszer, kialakul a tapintás. Nagymértékű súlynövekedéssel is jár ez az időszak, a kismamák számára ez egy nagyon boldog időszak, hiszen ilyenkor már igazi kapcsolatba tudnak kerülni a születendő gyermekükkel. A koraszülésről, a szülésre való felkészítésről, a 3. trimeszter orvosi vizsgálatairól és a szülési tervről is beszélgettünk Palásti Róbertné védőnővel. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Elismert feltaláló lehet-e a mesterséges intelligencia? Édesebb lesz a nektár a méhek hangjától. Vizsgálják, hogy miért nem ájulnak el a mélyre merülő tengeri emlősök. Ősi klímaberendezés segíthet a felmelegedés ellen. Ígéretesnek tűnik az első japán repülő autó. Hogyan hat az űrhajósok agyára az űrutazás. Védőoltást fejleszthettek ki a legveszélyesebb bőrrák ellen. Furcsa módszert találtak az agy öregedésének lassítására. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Döbrentey Ildikó

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság két munkatársával beszélgetünk. Kalmár Alexandra őrmester az iskolakezdéssel kapcsolatos közlekedésbiztonsági tudnivalókra hívja fel a figyelmet, valamint pár izgalmas gondolat erejéig betekintünk a motoros rendőrök izgalmas világába. Ebben Gáspár Csaba törzszászlós lesz segítségünkre, aki hívatását nagy örömmel végzi, hiszen a motorozás tölti ki élete jelentős részét. Hallgassanak bennünket, és fogadják szeretettel műsorunkat!

14:00 – S’örömkonyha: Főzés közben vadászunk! Bajsz János vadásszal főzünk egy finom tejfölös-gombás vadnyúlpaprikást, miközben a Halas környéki vadállományról, annak gondozásáról beszélgetünk, kitérve a vadkárra és a dúvadakra is. Betekintést kapunk a vadak fineszességéről, a vadtrófeák és a vadhús sorsáról, de szót ejtünk a vadászkutyákról és feladataikról is. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Szabó-Nagy Katalin környezetmérnököt ismerjük meg. Kati hét éve végzett környezetmérnökként Pécsen és jelenleg a Vízügyi hatóságnál dolgozik szakmájában, melyet nagyon élvez. Ám az út nem volt sima, mely idáig vezetett. Az egyetem után volt bébiszitter, több alkalommal külföldön is dolgozott, pénzügyi szakot is végzett. Kiegyensúlyozott derűt sugárzó személyisége adja a kérdést. Ilyen az alaptermészete, vagy ez komoly munka eredménye. A válaszért tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református(ismétlés) és Lélekműhely: A tanult tehetetlenség irodalmi ábrázolása 2.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony