Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 15. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dinnyés József, előadóművész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyári tanácsok Dr. Kmeth Sándortól. Íme itt a nyár, melyet sokan már nagyon vártunk. Milyen dolgokra érdemes figyelni, öltözködésben, ételekben, italokban, no és hogyan ideális használni a légkondikat, ha már van. Minderre választ kaphatunk Sándortól, aki komoly rendszerező élettani tudása alapján, sok hasznos gyakorlati tanáccsal szolgált nekünk. Feltétlenül tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: A gyermekjóga világába vezet be bennünket Farkas Nikolett. A gyermekek természetes lételeme a mozgás és a játék. A gyerekjóga erre a két elemre építve próbálja a jóga testre-lélekre gyakorolt hatásait érvényesíteni. A gyermekjóga céljairól, jótékony hatásairól beszélgetek Farkas Nikolett gyermekjóga oktatóval.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Az ápolók áldozatos munkájáról Balogh Zsuzsa nyugdíjas ápoló mesél

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Király Gábor a IX. Koliken - Kiskunhala - Szabadka kerékpártúráról mesél. A Kiskunhalasi Kultúra és Nonprofit Kft programszervezőjeként és Bringabarát klub elnökeként kétszeres minőségben is érintett Gábor a programban. A legnagyobb kerékpáros esemény közel 250 résztvevővel augusztus 24-én szombaton rajtol el a művelődési háztól reggel 7-kor. A regisztrációt a halasmedia.hu oldalon mindössze 600 forintért teheti meg bárki, akár az indulás reggelén is csatlakozhat. Jó, ha megkülönböztető mellény és bicajos sisakot is visznek a résztvevők a frissítő víz mellett. S hogy milyen illusztris résztvevők is társulnak a jókedvű és rekord létszámú csapathoz idén, no és milyen extra program lesz a bicajozás mellett. Tartsanak velünk a válaszokért!

14:00 - 153-Lélekmód: A számok szimbolikus üzeneteiről halljuk Fónyad Csabát. Csaba teológiát végzett, bár nem lelkészként dolgozik. Érdekli a filozófia és vallás történet, no és szinte minden terület. Mai beszélgetésünkben a számok csodálatos üzeneteiről, jelentéséről mesél, mely megjelenik a bibliában, szólásainkban, közmondásainkban és népmeséinkben is. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: A terhesség 3. trimesztere - beszélgetés Palásti Róbertné védőnővel. A terhesség 3. trimeszterében a magzat még sokat fejlődik, megérik a tüdő, fejlődik az idegrendszer, kialakul a tapintás. Nagymértékű súlynövekedéssel is jár ez az időszak, a kismamák számára ez egy nagyon boldog időszak, hiszen ilyenkor már igazi kapcsolatba tudnak kerülni a születendő gyermekükkel. A koraszülésről, a szülésre való felkészítésről, a 3. trimeszter orvosi vizsgálatairól és a szülési tervről is beszélgettünk Palásti Róbertné védőnővel.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A tanult tehetetlenség irodalmi ábrázolása 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony