Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 14. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Török Máté 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: Állami Áruház film - dr. Téglás Péter ajánlója. Az Állami Áruház egy 1952-ben forgatott és 1953. január 23-án bemutatott magyar zenés, propagandisztikus filmvígjáték Gertler Viktor rendezésében. A korszak egyik legsikeresebb filmvígjátékában a néhány mondatos szerepeket is a legnépszerűbb színészek alakították. Finnországban 1955. február 4-én mutatták be. Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az áru utánpótlás. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Püspök Anita festőművész és művészetterapeuta életútja, hitvallása. A kapolcsi fesztiválon saját műtermében készített interjúban izgalmas dolgokat ismerünk meg Püspöki Anita életútjáról, művészi pályafutásáról. A közismert művésznőnek időszakos és állandó kiállításain ismerkedhetnek munkáival a műélvezők. Ám azt már jóval kevesebben tudják, hogy Anita igazi harcedzett és küzdő alkat, aki Budapest belvárosa után választotta otthonául a művészetek völgyét. Rendkívül sokat, szinte folyamatosan tanult élete során, a főiskola, lakberendezés, színházi díszlettervezés, művészetterápia, mind szerepelt élete palettáján. Mesél arról a különleges spirituális élményről, mely kíséri egy-egy festmény alkotása közben. Egy kicsit ezt az élményt igyekszik átadni művészetterápia közben is. Hallhatunk hitvallásáról, mi is az, amit képeivel közvetíteni igyekszik! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: V. Beachminton Halasthermál Open gyorstollas bajnokság - Barna Ferenc és Boros Marcell versenyzőkkel beszélgettünk. A KB Autoteam SE Szitakötők gyorstollas szakosztály amatőr versenyzői Barna Ferenc és Boros Marcell beszélt az V. Beachminton Halasthermál Open versenynapjáról. A gyorstollas sportág egy dinamikusan fejlődő fiatal sport, amelynek sok rajongója és kiváló versenyzője, sőt világbajnoka is van jelenleg Kiskunhalason. Megtudhatják, hogy Ferenc és Marci mikor kezdtek el játszani, és mi motiválja őket ebben a sportban. A halasi szitakötők csapata rendkívül családias hangulatú csoport, ahol szeretettel várnak minden olyan érdeklődőt, aki szívesen kipróbálná ezt a sportágat. Két korosztály képviselője Barna Ferenc és Boros Marcell beszél a részletekről. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyári tanácsok Dr. Kmeth Sándortól. Íme itt a nyár, melyet sokan már nagyon vártunk. Milyen dolgokra érdemes figyelni, öltözködésben, ételekben, italokban, no és hogyan ideális használni a légkondikat, ha már van. Minderre választ kaphatunk Sándortól, aki komoly rendszerező élettani tudása alapján, sok hasznos gyakorlati tanáccsal szolgált nekünk. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: Kovácsovics Fruzsina a Sztárportréban! Zenész, óvodapedagógusként már ismerjük, verseiben talán önmagunkat, vagy a szerelemről alkotott képünket is felismerjük. Kovácsovics Fruzsina: "Kritikaként kaptam néhány évvel ezelőtt, hogy miért csak szomorú verseket írok. Valószínűleg azért van ez így, mert nagyon nehezen beszélek a negatív érzéseimről. Amikor vidám vagyok, és örülök, azt szívesen kiabálom ki a világba, amikor viszont szomorú vagyok, és komoly dolgok foglalkoztatnak, vagy elakadok, azt nekem sokkal egyszerűbb leírni. Valószínűleg ezért több a szomorú versem. Amikor verset írok, utána megkönnyebbülök, úgyhogy ez nekem egy terápiás módszer is.  Általában pozitív ember vagyok - azt gondolom magamról. Vannak nyilván komoly mélypontjaim, de mostanában kezdem elfogadni, hogy ez is természetes része az életnek. Kezdem azt is érteni magammal kapcsolatban, hogy nekem mennyire fontos az, hogy ha én fájdalmat okozok valakinek, akkor odaálljak a másik elé, és azt mondjam: Ne haragudj, egyszerűen ennyit tudtam abban az életszakaszomban, nem voltam többre képes, sajnálom. Sokszor nem is vagyunk tisztában azzal, hogy mennyi örömet tudunk okozni, vagy mennyi szomorúságot és fájdalmat a másiknak. A versek kapcsán mondom azt is, hogy akikről ezek a versek szólnak, valójában szerintem nem is tudják, hogy nekik mekkora hatalmuk volt az én életemben. Főleg akihez a legtöbb versem íródott. Nekem is jól esett volna néhányszor az életben, ha odaállnak elém, és azt mondják hogy ne haragudj." A beszélgetésben megjelenik Fruzsi igazi napos oldala. Részletek: www.sztarportre.hu (forrás: sztarportre.hu)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Elindult a Babaváró program, részletek Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől. A Babaváró program segítségével maximum 10 millió forint hitelhez juthatnak azok a családok, akik gyermeket várnak vagy terveznek jelenleg. A kamattámogatás ideje, a hitelre való jogosultság a családi állapottól, a gyermekek számától és még sok apró dologtól is függ. Érdemes tájékozódni és ha minden feltétel megfelelő belevágni. Részleteket Rúzsa Tamásné  Turi Mariann hitelezési szakértőtől kaphatnak.

19:00 – Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A tanult tehetetlenség irodalmi ábrázolása 2.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony