Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 13. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Török Máté 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád- Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Országos Minősítő és GP augusztus 16-19-ig a Hirling József Lovasparkban, Rózsahegyi Róbert a Kiskunhalasi Lovasbandérium elnöke, a versenyigazgató beszél a részletekről. Augusztus 16-án 9 órától kezdődik meg az Országos Minősítő és Grand Prix díjugrató lovasverseny a Hirling József Lovasparkban. Gyermek, ifjúsági, utánpótlás, felnőtt és amatőr kategóriában indulnak a lovasok, hogy összemérjék a tudásukat. A lovassport szépsége és nehézsége is egyben, hogy nemcsak a lovas ügyességétől függ az eredmény, hanem attól is, hogy a versenylovak hogyan viselkednek és reagálnak az utasításokra. Sok kiváló halasi lovas is indul a megméretésen, lesz kiért szorítani a lelátókon. A lovasok mellett a lovak is minősülnek majd, a részletekről Rózsahegyi Róberttel a Kiskunhalasi Lovasbandérium elnökével, a verseny igazgatójával beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:

12:00 – Retro magazin: Önindító: Figura Márton, Horváth Marcell és Markó Vivi matekversenyzők nyilatkoznak matek tanulásról alsó és felső fokon

13:00 – Vedd és olvasd: Állami Áruház film - dr. Téglás Péter ajánlója. Az Állami Áruház egy 1952-ben forgatott és 1953. január 23-án bemutatott magyar zenés, propagandisztikus filmvígjáték Gertler Viktor rendezésében. A korszak egyik legsikeresebb filmvígjátékában a néhány mondatos szerepeket is a legnépszerűbb színészek alakították. Finnországban 1955. február 4-én mutatták be. Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az áru utánpótlás. (ismétlés)

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása:

19:00  - Szép Álmokat: Pamela Lyndon Travers: A csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református (ismétlés), Lélekműhely: A tanult tehetetlenség irodalmi ábrázolása 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony