Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 10. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Barta József, Edelényi Szent Miklós Általános Iskola igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A gyermekjóga világába vezet be bennünket Farkas Nikolett. A gyermekek természetes lételeme a mozgás és a játék. A gyerekjóga erre a két elemre építve próbálja a jóga testre-lélekre gyakorolt hatásait érvényesíteni. A gyermekjóga céljairól, jótékony hatásairól beszélgetek Farkas Nikolett gyermekjóga oktatóval.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Pyraminx, rubik kocka, mesteri gyorsaság - Kapás Richárddal a Bibó gimnázium 10. osztályos tanulójával beszélgettünk. Kapás Richárd négy évvel ezelőtt próbált kirakni egy rubik kockát, innen indult a hobbi, ami ma már országos harmadik helyet jelent számára. Megtudhatják, hogy rubik kockából mekkora a legnagyobb számú kocka, igaz, már a 9x9-est is nehéz kézbe fogni a méretei miatt. Létezik egykezes és vakon kirakás is, sőt vannak, akik lábbal rakják ki a kockát. A versenyeken a Pyraminx a kedvence Richárdnak, de folyamatosan több kategóriában is kipróbálja magát. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Püspök Anita festőművész és művészetterapeuta életútja, hitvallása. A kapolcsi fesztiválon saját műtermében készített interjúban izgalmas dolgokat ismerünk meg Püspöki Anita életútjáról, művészi pályafutásáról. A közismert művésznőnek időszakos és állandó kiállításain ismerkedhetnek munkáival a műélvezők. Ám azt már jóval kevesebben tudják, hogy Anita igazi harcedzett és küzdő alkat, aki Budapest belvárosa után választotta otthonául a művészetek völgyét. Rendkívül sokat, szinte folyamatosan tanult élete során, a főiskola, lakberendezés, színházi díszlettervezés, művészetterápia, mind szerepelt élete palettáján. Mesél arról a különleges spirituális élményről, mely kíséri egy-egy festmény alkotása közben. Egy kicsit ezt az élményt igyekszik átadni művészetterápia közben is. Hallhatunk hitvallásáról, mi is az, amit képeivel közvetíteni igyekszik! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Puccini: Tosca. A darab 1800 júniusában játszódik Rómában, a spanyol megszállás idején. Alapja Victorien Sardou: La Tosca című drámája. Puccini a romantikus melodráma vonalát követve, néhány karakteres témára felfűzve építette a zenei szövetet, a verizmus stílusjegyei kevésbé érvényesülnek az arisztokratikus környezet miatt, de nyers indulatok, hirtelen erőszakos reakciók így is vannak bőven. Tosca imája és a Levélária feledhetetlen slágerei az operának.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Varázscipellő

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Tanult hitetlenség 3.  3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony