Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 09. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Wortmann Ádám

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Zsellér Ágnes énekművésszel Virágkehely című koncertjéről beszélgettünk. Városunk ismert és kedvelt énekművészét a Szilády dísztermében augusztus 17-én szombaton 18 órától hallhatjuk ismét. Repertoárjában vidám és szívet melegítő összeállítással örvendezteti meg a hallgatókat, mint méhet a virágkehely, amit jól tükröz koncertjének címe is. Beszélgetünk vele további koncertjeiről is,, melyben ismét Wolf Péter kíséretében fog énekelni. Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: V. Beachminton Halasthermál Open gyorstollas bajnokság - Barna Ferenc és Boros Marcell versenyzőkkel beszélgettünk. A KB Autoteam SE Szitakötők gyorstollas szakosztály amatőr versenyzői Barna Ferenc és Boros Marcell beszélt az V. Beachminton Halasthermál Open versenynapjáról. A gyorstollas sportág egy dinamikusan fejlődő fiatal sport, amelynek sok rajongója és kiváló versenyzője, sőt világbajnoka is van jelenleg Kiskunhalason. Megtudhatják, hogy Ferenc és Marci mikor kezdtek el játszani, és mi motiválja őket ebben a sportban. A halasi szitakötők csapata rendkívül családias hangulatú csoport, ahol szeretettel várnak minden olyan érdeklődőt, aki szívesen kipróbálná ezt a sportágat. Két korosztály képviselője Barna Ferenc és Boros Marcell beszél a részletekről.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A világ lassan kifogy a homokból. Új fehérjét találtak a világ legerősebb pókháló anyagában.  Három új bolygót fedeztek fel. Kibontotta vitorláját a jövő űrhajója. Kifejlesztették az elektronikus bőrt. Megalkották a pislogásra fókuszáló kontaktlencsét. Korábban felismerhetjük az autizmust. Öt intő jel, ami az idő előtti öregedésre figyelmeztet. Sikeresen szétválasztották a magyar orvosok a fejüknél összenőtt sziámi ikreket. Gátolja a növények növekedését a cigarettacsikk. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Levente Péter

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Nyáron is ügyeljünk vagyontárgyainkra; tanácsok a biztonságos strandoláshoz. A Halasi Kaleidoszkóp magazinunk adásában Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszony számol be az elmúlt napok rendőrségi híreiről, oszt meg velünk jó tanácsokat a nyári szezonra jellemző bűnesetek megelőzési lehetőségeiről, valamint a biztonságos strandolásról. Tartsanak velünk!

14:00 – Babusgató: A gyermekjóga világába vezet be bennünket Farkas Nikolett. A gyermekek természetes lételeme a mozgás és a játék. A gyerekjóga erre a két elemre építve próbálja a jóga testre-lélekre gyakorolt hatásait érvényesíteni. A gyermekjóga céljairól, jótékony hatásairól beszélgetek Farkas Nikolett gyermekjóga oktatóval. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kaszap Bianka számol be, mint friss közgazdász HR-es diplomás. Bius a Bibó gimnáziumban végzett, majd a Corvinuson kezdte meg tanulmányait. Mit is tanult, hogyan szokott bele villámgyorsan a főváros életébe, ezekről faggattuk. Sok hasznos tanácsot hallhattok tőle, hol és hogyan érdemes albérletet keresni, szabadidőt eltölteni Budapesten. No és természetesen a suliról is, arról hogyan szerette meg a történelem mellett a matematikát az egyetemen. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Varázscipellő

19:15 - Irodalom az éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Tanult hitetlenség 3.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony