Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 06. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Csiba Tibor atya, az isaszegi Szent István király templom plébánosa

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Katus Attila a Sztárportréban! Az egészség nem magánügy! Katus Attila: "Az ember a környezetére is hatással van, tehát egy rosszkedvű, morózus, rászoruló ember, sokkal kevesebb örömet és szépséget talál az életben. Meg kell tanulni jó döntéseket hozni! Mindenkinek volt már ezer olyan döntése, amiről a mai fejével már egészen másképp gondolkozik. Sokszor egóból döntünk valahogyan, és utána ezen nem változtatunk, mert azt mondjuk, hogy mi ilyenek vagyunk. Pedig bizonyos dolgokhoz egyáltalán nem kellene ragaszkodni. Mindenki tudja, hogy mi az ami megöl, mert rá is van írva. Akkor legalább ezeket az alap dolgokat ne csináljuk. Ne igyunk alkoholt, ne cigarettázzunk, hanem helyette próbáljunk meg olyan dolgokat keresni, ami boldogsággal tölt el, és nem öl meg, sőt megerősít! Ebből is bőven van, én ebből a zsákból kotorászok." Az aerobik világbajnok, életmód tanácsadó a saját testével kapcsolatban elmondta: "Keményen kizsákmányolom, tehát nagy teljesítménnyel használom, de rendszeresen szervizelem, figyelek rá. Nézem az igényeit, és visszaadom neki azt, amire szüksége van, hogy minden nap magas szinten tudjon teljesíteni. Az élet mindig küzdelmes lesz, legyünk olyan erősek, hogy meg tudjunk küzdeni! 17 palacsinta: Gyerek fejjel volt olyan, hogy megettem 17 palacsintát. Ma már ilyet elképzelhetetlennek tartok. Minél hamarabb megtanuljuk a jó döntések készségét, annál több kijön az életből. Lehet nagyon fiatalosnak maradni sokáig. Lehet nagyon jó állapotban, energikusan, boldogan élni."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Vitaversenyen a sziládysok

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész filmajánlója: Szabó István a Napfény íze. Ralph Fiennes főszereplésével. Szabó István nagy ívű elbeszélése egy magyarországi zsidó család négy nemzedékének sorsát követi nyomon az Osztrák-Magyar Monarchia békeéveitől két világháború és a holokauszt poklán át a kommunizmus új vészkorszakáig. Valójában csak a két középső generáció életútját látjuk kezdettől a végig: az alapító atyáról annyit tudni, hogy falusi kocsmárosként kikísérletezte egy gyógyfüvekkel ízesített gyomorkeserű receptjét (és ezzel még nem érnek véget az Unicumra tett utalások; a film felismerhetően a Zwack Likőrgyár telephelyén játszódik), aztán gyorsan kitűnik a képből; a család történetét elbeszélő dédunoka sorsát meghatározó eseményeket pedig többnyire csak jelzésszerűen, utalások formájában adja vissza a film. A dédapával felrobban a szeszfőzde, és 12 éves fia hóna alatt a receptkönyvvel elindul szerencsét próbálni. Az új likőr a család után (Sonnenschein) a Napfény íze elnevezést kapja. A családtörténet három főhősét (nagyapa-apa-fiú) Ralph Fiennes játssza. A film egy zsidó család mindennapjait, gondjait, szerelmeit, mutatja be a magyar történelem viharos évtizedeiben. Az első generáció hőse Ignác, a császárhű bíró. Felesége, Vali úgy gondolja, hogy eladja magát a császárnak, megszállottja munkájának, ezért magánélete tönkremegy. A család fiatal tagjai csak úgy tudnak érvényesülni, ha megváltoztatják zsidó vezetéknevüket. A Sors mellett döntenek, melynek jelentése: " jóslat, végzet, feladat, sors." Ignác fia, Ádám a vívás olimpiai bajnoka lesz. Ennek elérése érdekében meg kell keresztelkednie, hiszen magas szinten zsidó nem vívhat. Őt is elérik a háború viszontagságai, munkatáborba viszik, ahol fia előtt halálra kínozzák. A harmadik generáció Ivánban testesül meg, aki nem tudja megbocsátani magának, hogy apja halálakor csak tehetetlenül, mozdulatlanul állt. Beáll az ÁVO-ba, megkezdődnek a kihallgatások, a koncepciós perek. 1956-ban forradalmár, szónok. A film az Oscar-díj mellett három Európa-díjat is kapott: egyet a forgatókönyvért, a másikat Koltai Lajos operatőri munkájáért, és a harmadikat a tehetséges, jóképű Ralph Fiennes főszereplői alakításáért. (ismétlés)

14:00 – Önindító: Kaszap Bianka számol be, mint friss közgazdász HR-es diplomás. Bius a Bibó gimnáziumban végzett, majd a Corvinuson kezdte meg tanulmányait. Mit is tanult, hogyan szokott bele villámgyorsan a főváros életébe, ezekről faggattuk. Sok hasznos tanácsot hallhattok tőle, hol és hogyan érdemes albérletet keresni, szabadidőt eltölteni Budapesten. No és természetesen a suliról is, arról hogyan szerette meg a történelem mellett a matematikát az egyetemen. Feltétlen tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: A világ lassan kifogy a homokból. Új fehérjét találtak a világ legerősebb pókháló anyagában.  Három új bolygót fedeztek fel. Kibontotta vitorláját a jövő űrhajója. Kifejlesztették az elektronikus bőrt. Megalkották a pislogásra fókuszáló kontaktlencsét. Korábban felismerhetjük az autizmust. Öt intő jel, ami az idő előtti öregedésre figyelmeztet. Sikeresen szétválasztották a magyar orvosok a fejüknél összenőtt sziámi ikreket. Gátolja a növények növekedését a cigarettacsikk.

19:00  - Szép Álmokat: Varázscipellő

19:15 - Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés), Lélekműhely: Tanult hitetlenség 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége  és  J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony