Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 08. 01. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Légrádi Gabriella 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autóbusz állomás, panoráma torony a Városházán, Szélmalom - Farkas Dániel alpolgármester beszél a jelenleg zajló fejlesztésekről. Az autóbusz állomás felújítása az egyik legnagyobb volumenű, mindenkit érintő projekt városunkban. Jelenleg az utolsó visszajelzésekre várnak, azután megkezdődik a közbeszerzés és a kivitelezés. Nemsokára látogatható lesz a Városháza tornya is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik majd Kiskunhalas központjára. A Szélmalom is megújul, az őrlőképesség visszaállítása mellett egy külön épületben a történetet és történelmet is felidézhetik majd az odalátogatók. A részleteket Farkas Dániel alpolgármestertől tudhatják meg. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: A lovaglás hatásai - Szikora Józsefné Gittával beszélgettünk. A lovaglás pozitív hatásait sok szakember és szakirodalom alátámasztja. Ló és ember kapcsolata évszázadokra visszavezethető. A lovaglás jó időtöltés felnőtteknek és gyerekeknek, egészségesnek és betegnek egyaránt. Fizikai, pszichológiai, szociális és pedagógiai hatásai vitathatatlanok. Erről beszélgetünk Szikora Józsefné Gittával, a Hirling József Lovaspark és Lovasbandérium lovasoktatójával, lovasedzőjével. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A természetgyógyászat alkalmazási lehetőségei - Dr. Viszmeg Sándor, nyugalmazott főorvos

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Patocskai Tamással beszélgetünk az aug. 3-i kunfehértói családi napról. A Fehértó Nonprofit KFT ügyvezetője és csapat újabb tóparti programmal örvendezteti meg a környéket, mely most a fiatal gyermekes családokat célozza. Saját maga is három gyermekes apuka lévén sejti, mi az , ami megörvendezteti a gyerekek és szülők szívét. A koncertek és programok beszámolója mellett hallhatunk arról is, milyen sikeres volt a néhány hete lezajlott Fehértone nagy fesztiváljuk is. Átlépték a bűvös 15 ezres látogatottsági határt, a neves fellépők pedig már bejegyezték őket koncertnaptárukba! Most hétvégén tehát jöjjenek a gyerekek és családok igényei, műsorai. Tartsanak velünk a beszélgetésben!

14:00 - 153-Lélekmód: Bodor Zsófia életútja II. rész: "Miklósnak én nem múzsája, hanem segítője, társa voltam.."    Zsófia döntése Miklós mellett nem csak a 20 év korkülönbség, a 3 gyerek miatt volt nehéz. Egyik pillanatról a másikra a kényelmes anyagi jólétből mindketten kikerültek. Automata mosógép helyett egy kis tanyán kézzel mosni, ahol még fúrt kút is csak egy-két év múlva lett, villany nélkül. Ami a legnehezebb volt időnként egy-egy homoki vipera nézett szembe velem. Miklósnak is ott kellett hagyja az állását emiatt, így nem maradt más, mint az alkotás, aminek ezentúl a mindennapi betevőt is meg kellett oldania. De haladtunk lépésről-lépésre, ha lassan is, de mindenben egymásra támaszkodva, egymásra figyelve és egymásból erőt merítve a nehézségek között. De Miklós végre azt csinálhatta amit igazán szeretett, rajzolt és festett. Sokan mondták nekem, hogy Miklós múzsája voltam, de közel sem. A társa és segítője voltam neki, olyan társak voltunk, akik elsőre megérezték ezt egymásban, mertünk lépni és az evvel járó szép, de időnként nagyon nehéz utat végigjárni. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az őszinte hangú, fordulatos életútriportba!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: A terhesség 2. trimeszteréről beszélgettünk Orbánné Kis Georgina védőnővel. A terhesség 12. hetétől egészen a 24. hétig végigkísérhetik a magzat fejlődését és a kismamában történő változásokat. Hormonálisan ez egy kiegyensúlyozottabb időszak, mégis sok megpróbáltatással járhat. A veszélyekről, a megelőzésről és megoldási lehetőségekről is beszélgettünk. Megtudhatják milyen orvosi vizsgálatokra kell a kismamáknak menni, hogyan változik a lelkiállapotuk, milyen vitaminokat érdemes vagy szükséges szedni ebben az időszakban. Orbánné Kis Georgina védőnővel beszélgettünk a részletekről.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Kapecz Zsuzsa: Al Pacino

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 4.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége