Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 30. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács Piroska Mária

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Pál Eszter - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Csézy a Sztárportréban! "Szerintem minden embernek van egy olyan kapcsolata valakivel gyermekkorában, amit nem tud igazából megmagyarázni, de olyan közeli és mély, amiből csak egy van. Nekem a nagyival ilyen kapcsolatom volt. Sokszor gondolkozom, hogy egy-egy dolog kapcsán mit gondolna ő, és abszolút tudom hogy mit mondana. A férjemmel nagyon jól kiegészítjük egymást, mindketten mérleg jegyűek vagyunk. Én negyven vagyok, ő ötvennyolc. Ő nem akarja megváltani a világot, tudja, hogy mi az ami felé halad, én viszont még nagyon lobbanékony vagyok. Mindig arra tanít, hogy csak szemlélődjek."  "Nagyon fontos egy kapcsolatban, hogy az ember fel tudjon nézni a másikra, büszke legyen rá. Fontos, hogy sikeres legyen mindkettő a saját szakmájában."  "Nagyon igyekszem összetartani a mi kis családunkat. Kevés dolog marad meg az emberben, ha majd visszapörgeti az élete filmjét, de a család az ilyen." Testvér, szülő, nagyszülő: Csézy és testvére között nagy a korkülönbség, különleges a kapcsolatuk. "Azt hitték, hogy az én gyermekem, amikor tologattam a babakocsiban, mert 15 év van köztünk. Édesanyám énektanár, neki köszönhetem, hogy énekesnő lettem." A nagymama 85 éves koráig volt vállalkozó. Ő tanította a hímzést, a hagyományőrzést, és a szerelem kapcsán is fontos tudnivalókkal látta el Csézyt. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Országos Vállalkozói versenyt nyertek a Sziládysok

13:00 – Vedd és olvasd: Ramen shop – Ízek a múltból japán-szingapúri filmdráma - dr.Téglás Péter ajánlója. Maszato, a fiatal japán ramenséf apja halála után egy régi levelekkel és emléktárgyakkal teli bőröndöt talál. A rejtélyes csomag anyjáé volt, aki Szingapúrból költözött Japánba, és fiatalon, még Maszato gyerekkorában meghalt. A levelek közül előbukkan egy feljegyzésekkel teli piros jegyzetfüzet is. A lapjain talált feljegyzések olvastán Maszato eldönti: Szingapúrba utazik, hogy felkutassa családjának gyökereit, és megtudja, milyen titkokat hagytak maguk mögött a szülei. A hatalmas város színes forgatagában különleges receptekre, régi és felkavaró családi történetekre és elfeledettnek hitt titkokra bukkan. (ismétlés)

14:00 – Önindító: Szabó Ábel teológushallgató nyilatkozik. Ábel életútját követjük, hisz jól ismerjük rádiónkból. Mesélt közel fél éve a tragikus Ráday kollégiumi tűzről, melynek átélője volt. Mostani riportunkban további lelkészi tanulmányairól hallunk, illetve arról, hogyan is telik, tölti a nyarat, amely nemcsak pihenés számára, hanem bőséges tapasztalatszerzés egyben jövendő hivatásához. Tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: A gyengébb oxigénellátás miatt erősebb az aligátorok szíve. Meglepően okos a kéknyelvű gyík már néhány hetes korában is. Főleg genetikai okokra vezethető vissza az autizmus. Szklerózisos veszélyt rejt magában a gyerekkori elhízás. Először alkalmazzák emberi testben a genetikai ollót. Beültetett szenzorokkal gyógyítanák a Parkinson-kórt és az epilepsziát. Megtalálhatták a Mars meghódításának titkát. Elindult a Holdra India.

19:00  - Szép Álmokat: Kapecz Zsuzsa: Al Pacino

19:15 - Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében és Jonathan Swift - Gulliver utazásai

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter - Református (ismétlés), Lélekműhely: Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 4. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége