Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 29. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Járay Márton

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Szenczi Alexa a gazdálkodási menedzsment szakról mesél. Alexa a Szegedi Egyetem Gazdálkodási karán nemrég fejezte be sikeresen mások évét. Sok hasznos tudnivalóval szolgál már a felvételit, ösztöndíjakat illetően. Bár szinte mindenki önköltséges képzésben van, jó lehetőségek vannak az ösztöndíjrendszerben, melyben ő is részt vesz. Ennek feltétele a jó tanulmányi eredményen kívül, hogy az egyetem karrier irodájában is hasznossá tegye magát. Hallunk tőle tantárgyakról, elhelyezkedési lehetőségekről, sportról és közösségi életről. Tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Elindult a Falusi CSOK, részletek és információk Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől. Július elsejével startolt el a babaváró támogatás és a falusi CSOK program. Már a bevezetést nagy érdeklődés előzte meg, de jelenleg is sokan élnek mindkét lehetőséggel. A Falusi CSOK-ra való jogosultságról, az ingatlanok feltételeiről, a személyi feltételekről, a folyósítás menetéről és sok más közérdekű kérdésről beszélgettünk egy hitelezési szakértővel, Rúzsa Tamásné Turi Mariannal. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Dér Andrással beszélgetünk munkáról, családról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Nyolc találmány a NASA-tól, ami a hétköznapi életünket is megváltoztatta. Az első amerikai űrhajósok eltévedtek a holdon.  Meglepő dolog derült ki a lódarazsakról. Eltűnhet a rák és a cukorbetegség 20 év múlva. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Danics Dóra a Sztárportréban! Az énekesnő elmondta: "Elindult bennem egy változás kb. 2 évvel ezelőtt. Elkezdtem mondogatni magamnak, hogy mi lenne ha egy kicsit megpróbálnék változtatni a dolgokon, például elkezdeném rendbe rakni a lakásomat. Ez volt az első lépés. Végtelenül akkurátusan mentem végig sarokról sarokra. Változtatni akartam, elindítottam, és működik. Azóta már stabilizálódott is ez az állapot. Ezerszer jobban érzem magam azóta. Tényleg igaz az a mondás, hogy ha kívül rend van, akkor belül is rendeződnek a dolgok. Úgy érzem, hogy gondolatilag is kevésbé vagyok azóta kaotikus, és ez nagyon jó." Dóra az elmúlt években az étkezési szokásain is változtatott, és a korábbi évek szóló fellépései után, ma már mindig zenekarral láthatjuk őt színpadon. A Cimbaliband énekesnőjeként szárnyal, dalszövegei a mai napig gyakran a szerelem körül forognak. Életre kelt a Danics Dóra Trió is, amelyben egy kahon, egy akusztikus gitár, és Dóra szerepel a színpadon. (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben:  Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 3.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége