Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 27. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Judák Endre 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A lovaglás hatásai - Szikora Józsefné Gittával beszélgettünk. A lovaglás pozitív hatásait sok szakember és szakirodalom alátámasztja. Ló és ember kapcsolata évszázadokra visszavezethető. A lovaglás jó időtöltés felnőtteknek és gyerekeknek, egészségesnek és betegnek egyaránt. Fizikai, pszichológiai, szociális és pedagógiai hatásai vitathatatlanok. Erről beszélgetünk Szikora Józsefné Gittával, a Hirling József Lovaspark és Lovasbandérium lovasoktatójával, lovasedzőjével. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Elindult a Falusi CSOK, részletek és információk Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől. Július elsejével startolt el a babaváró támogatás és a falusi CSOK program. Már a bevezetést nagy érdeklődés előzte meg, de jelenleg is sokan élnek mindkét lehetőséggel. A Falusi CSOK-ra való jogosultságról, az ingatlanok feltételeiről, a személyi feltételekről, a folyósítás menetéről és sok más közérdekű kérdésről beszélgettünk egy hitelezési szakértővel, Rúzsa Tamásné Turi Mariannal. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Bodor Zsófia életútja I. "A nagymamánál kell kezdjem.."    Bodor Miklós grafikus és festőművészről sok írott és képi anyag született, ám feleségéről már jóval kevesebb. Ezt céloztuk két részes rádió riportunkkal, hisz Zsófia 35 évesen három gyerekkel döntött úgy, hogy új életet kezd egy 20 évvel idősebb férfi oldalán. Ez volt Bodor Miklós, akinek elsőként a rajzaiba szeretett bele. De hogy megértük ezt a döntést, elsőként a nagymamánál kell kezdeni - meséli Zsófia. Élete már a döntés pillanatáig is hihetetlen kanyarokkal és fordulatokkal teljes, nagy nehézségek edzették kitartó, küzdő szelleművé. Tartsanak velünk az első részben a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Szecsődi Ferenc (Budapest, 1954. június 14. –) magyar hegedűművész és - tanár. Szecsődi Irén opera-énekesnő unokaöccse. Édesapja kottagrafikus volt. Hangszertanulmányait a budapesti XXI. kerületi zeneiskolában kezdte Weisz Lajosnénál. 1968-ban a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Bodonyi István növendéke lett, művészi fejlődésére ő volt a legnagyobb hatással. 1972 és 1977 között a Zeneakadémián Szűcs Mihály volt tanára. Tanulmányait az akadémia nagydíjával fejezte be. Pályáját 1977-ben Szegeden kezdte, és azóta is a városban él. A Zeneakadémia oda kihelyezett tagozatán lett tanársegéd, 1985-ben adjunktus, 1990-ben pedig docens. 1997-ben főiskolai, 2000-ben egyetemi tanárrá nevezték ki. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zenetudományi Karának tanszékvezetője. 1984 óta Európa-szerte koncertezik. Repertoárján kitüntetett helyük van Hubay Jenő műveinek (Kassai Istvánnal valamennyi hegedű–zongora darabját lemezre vette) és kortárs szerzők versenyműveinek. 2012-ben a Magyar Művészeti Akadémia tagjává választották.

18:00- Halas Anno: Halasi utcanevek. 170 éve még nem voltak hivatalos utcanevek Halason. Hányszor változott a közterületek neve? Ma hány utcanév van? Mely politikai rendszerek változtatták és miért az utcaneveket? - erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 3.  1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége