Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 24. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Harmai Gábor atya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: Kati Marton Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot - dr. Téglás Péter ajánlója. A népszerű, magyar származású amerikai újságírónő új könyve annak a kilenc magyar emigránsnak az élettörténetét dolgozza fel, akik a nácizmus elől külföldre menekültek, s akik új hazájukban a maguk területén, a tudományban vagy a művészetben világhíresek lettek, s kiemelkedően fontos helyet töltenek be a huszadik század történelmében, kultúrájában, művészetében. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Rabb Luca hegedűművész mesél diplomaszerzésről, pályájáról. Luca életútját igyekszünk nyomon követni, hisz immár harmadik diplomáját szerzi meg, miközben teljes jogú tagja a Pécsi filharmonikusoknak. Már nem sokáig, hisz párjával együtt felvételt nyertek a Kodály Filharmónia Debrecen zenekarába. Immár előadó hegedűművész diplomája után idén művésztanár lett Luca. Csodás kis elektronikus robogóján örömteli várakozással tekint a Halashoz hasonló sík vidéki környezetbe kerülés és házfelújítás elé. Nagy szeretettel mesél pécsi volt tanárairól, de sok debreceni kollégáját már ismeri kínai turnéjáról. Tartsanak velünk a részletekért és szurkoljunk, hogy mielőbb hallhassuk városunkban is őket muzsikálni! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Hogyan kezdjünk neki az életmódváltásnak, ha az elhatározás megszületett bennünk? Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsait hallhatják. Nem könnyű feladat az életmód váltás kivitelezése. Érdemes saját magunkkal tisztába lenni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Fokozatosság, teljes fordulat, folyamatos változás, választanunk kell, ha belevágunk. Tippek, tanácsok a gyakorlati megvalósítás területén, táplálkozási és testedzési ötletek, megoldások. Egy egészséges ebéd teljes recept ajánlatát is hallhatják Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód bloggertől. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyári filmdömping-őszi kulturális program kínálat a Halasi Moziban, Gregussné Modok Annamária a mozi vezetője beszél a részletekről. Sosem lehet kiszámítani, mi hoz igazi kasszasikert a beharangozott filmek közül. Az idei évben is több várva várt film kerül a mozivászonra, az Avatar második része lesz ezek közül az egyik leglátványosabb. A nyári táboroztatásban is egyre nagyobb szerepet kap a mozi, szívesen jönnek a gyerekcsoportok egy-egy előadásra nemcsak Halasról, hanem a környékről is. Ősszel több programot hoz a moziba a Nyitott Akadémia, a részleteket a mozi vezetőjétől, Gregussné Modok Annamáriától hallhatják.

14:00 – Sztárportré: Danics Dóra a Sztárportréban! Az énekesnő elmondta: "Elindult bennem egy változás kb. 2 évvel ezelőtt. Elkezdtem mondogatni magamnak, hogy mi lenne ha egy kicsit megpróbálnék változtatni a dolgokon, például elkezdeném rendbe rakni a lakásomat. Ez volt az első lépés. Végtelenül akkurátusan mentem végig sarokról sarokra. Változtatni akartam, elindítottam, és működik. Azóta már stabilizálódott is ez az állapot. Ezerszer jobban érzem magam azóta. Tényleg igaz az a mondás, hogy ha kívül rend van, akkor belül is rendeződnek a dolgok. Úgy érzem, hogy gondolatilag is kevésbé vagyok azóta kaotikus, és ez nagyon jó." Dóra az elmúlt években az étkezési szokásain is változtatott, és a korábbi évek szóló fellépései után, ma már mindig zenekarral láthatjuk őt színpadon. A Cimbaliband énekesnőjeként szárnyal, dalszövegei a mai napig gyakran a szerelem körül forognak. Életre kelt a Danics Dóra Trió is, amelyben egy kahon, egy akusztikus gitár, és Dóra szerepel a színpadon. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Elindult a Falusi CSOK, részletek és információk Rúzsa Tamásné Turi Mariann hitelezési szakértőtől. Július elsejével startolt el a babaváró támogatás és a falusi CSOK program. Már a bevezetést nagy érdeklődés előzte meg, de jelenleg is sokan élnek mindkét lehetőséggel. A Falusi CSOK-ra való jogosultságról, az ingatlanok feltételeiről, a személyi feltételekről, a folyósítás menetéről és sok más közérdekű kérdésről beszélgettünk egy hitelezési szakértővel, Rúzsa Tamásné Turi Mariannal.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 2.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége