Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 11. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Cserháti László Dr. a Széchenyi Társaság alelnöke, a Katolikus Karitasz munkatársa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Fejlesztés, innováció, a kórházi dolgozók megbecsültségének helyreállítása, Szepesvári Szabolcs a kórház főigazgatója beszél a jelenlegi helyzetről. Nincs könnyű helyzetben az egészségügy, de van remény egy újfajta kommunikáció nyomán és azzal a gondolkodásmóddal, amelyet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója képvisel. Szepesvári Szabolcs elmondta, hogy a legfontosabb egy innovatív stroke központ kialakítása a közeljövőben, mert ez a betegség az, amely rohamosan szedi az áldozatait az elmúlt évek irányadó számai alapján. A kórházak legfontosabb feladata az, hogy visszaadja a munkaerőt a családnak és a társadalomnak. Személyi és tárgyi feltételekről, a felújításokról és a tervekről is beszélgettünk halasi kórház főigazgatójával.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Vadhúsok terítéken - Vendégünk, Bajsz János, a savanyúságkészítés mellett szívesen tevékenykedik a konyhában is. Kedvenc ételei vadhúsokból készülnek, melyek receptjeit meg is osztja hallgatóinkkal. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Érdekes Emberek: Beszélgetés Nyúl Zoltán szerbiai baptista lelkipásztorral

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Ismét koncertet adott városunkban Ábrahám Bence hegedűművész. Hosszú utat járt be Ábrahám Bence, mire a hegedű mestereként dolgozva, Belgiumban alakított ki otthont feleségének és ikergyermekeinek. Nem könnyű a hegedűn úgy játszani, hogy meginduljon az emberek szíve és képzelete. Bencének ez itt Halason mindig sikerül. Teltház hallgatta Bach három művét, a különleges futamokat és dallamvilágot. Bence a beszélgetésben azt mondta, olyan bizsergés éri el a szívét, amit sehol máshol nem érez, csak itt szülővárosa határához érve.  Részletek a riportban.

14:00 - 153-Lélekmód: Honti Irénke izraeli úti beszámolója. Irénke evangélikus lelkész, így nem csoda, hogy hatalmas hatást tett rá, hogy végigjárhatta a biblia eseményeinek helyszíneit. Betlehem, Názáret, megannyi csodálatos hely. Milyen egy sabbat napjainkban, no és milyen helyszínekkel és emberekkel találkozott Irénke útja során, megtudják, ha velünk tartanak!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Világbajnok gyorstollasozó lett párosban Modok Benőné Marika, Igás Andor szakosztályvezető kísérte el. Ötödik alkalommal rendezték meg, idén Budapesten a Tüske Csarnokban az ICO gyorstollas világbajnokságot. Modok Benőné Marika az 50 pluszos korosztályban, párosban játszott Gerbe Zsuzsannával. Óriási küzdelemben a döntőben a japánok ellen játszottak, ahonnan végül győztesen kerültek ki. Marika hihetetlen mentális összeszedettséggel, csak a játékra figyelve fel tudta venni Zsuzsa ritmusát. Így lettek ők a nyerő páros. Igás Andor a KB Autoteam SE Szitakötők gyorstollas szakosztályának vezetője is szerény örömmel számolt be a sikerekről, a versenyről és az eredményekről. Több halasi versenyző is kiválóan helyt állt, a részleteket a riportban hallhatják.

19:00 – Szép Álmokat: A kék tollú gácsér

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Reformátusés Lélekműhely: Az emberek és az egyház kapcsolata 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit