Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 06. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Konthur Bertalan szobrász 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Vadhúsok terítéken - Vendégünk, Bajsz János, a savanyúságkészítés mellett szívesen tevékenykedik a konyhában is. Kedvenc ételei vadhúsokból készülnek, melyek receptjeit meg is osztja hallgatóinkkal. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kmeth Jolán - Kmeth családról szóló könyvbemutatója kapcsán mesél az ősök szerepéről. Július 12-én 17 órakor kerül sor a Thorma János múzeumban egy könyvbemutatóra. Kmeth Jolán családtörténeti munkája nem a megszokott családfeldolgozó mű, hanem szélesebb körben ír és mesél arról a családi szellemi, gyakorlati és érzelmi összetartozásról, mely sokszor megmagyarázhatatlan, mégis létező jelenség. Mi is ez a kapocs? Halljuk tőle magától! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: George Gershwin, zeneszerző 1898. szeptember 26-án New York Brooklyn negyedében, azaz a zsidók lakta városrészben született. Szülei nem sokkal korábban 1891-ben vándoroltak ki Oroszországból. A zeneszerző eredeti neve Jacov Gershowitz. Erről amerikaisította Gershwinre. A zene nem nagyon érdekelte egészen addig, amíg a szülei 1910-ben nem vásároltak egy pianínót a bátyjának. Ettől kezdve az addigi, megszállottnak is mondható sportolást a zongorázás váltotta fel. Komolyabb zenei tanulmányokat nem végzett, de zongoramániája eredményeként 16 éves korára egy brooklyni kórus zongorakísérőjévé vált. Nagyszerű műveiből hallhatnak részleteket.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A láda titka, avagy a soknevű ószeres esete

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az új vallási kultúrformák és ezek erősségei 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit