Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 25. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tápai Nóra, textil- és grafikusművész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Költségvetési zárszámadás, irányadó számok, útfelújítások, pályázatok - Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. Idén Baits Tamás hivatali dolgozó kapja a közszolgálati díjat. Részletek a 2018-as év zárszámadásából, ami azt mutatja, hogy folyamatos fejlesztések vannak és lesznek városunkban. Az útfelújítások mellett több pályázat is benyújtásra került, a részleteket Farkas Dániel alpolgármester mondja el. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Fehér Balázs (zenész, modell) a Sztárportréban!  "Életemben először, végre nincs semmilyen kényszerem, hogy bármit is csináljak, és a boldogságom szempontjából ez egy nagy mérföldkő. Vannak vágyaim, csak most már nem pörgök rajtuk nagyon. Most már nem gondolom azt, hogy én kreálom az életemet, és azt sem gondolom, hogy az én felelősségem olyan nagy lenne ebben a dologban, és így sokkal nyugodtabb vagyok. Fel kellett adnom azt, hogy én irányítom az életemet. Mindent el kellett veszítenem, hogy megtaláljam önmagam. Rengeteg nagyon szürreális felfedezésem volt a vélt igazságaimmal kapcsolatban, és rájöttem, hogy nagyon sok minden egyáltalán nem igaz. Nagyon sokan úgy vannak vele, hogy a rossz dolgokat próbálják kizárni az életükből. Előbb-utóbb szembe kell nézni a legmélyebb félelmeinkkel is."  "A döntés illúziója: Van az író, és mi vagyunk a könyvben a karakterek. A karakterek kitalálják, hogy majd ők eldöntik, mit fognak csinálni a következő részben, amit ugyancsak az író ír le. Azt is az író írja le, hogy a karakterek ezt kitalálták. Azért fájt nekem az elszakadás a világi dolgoktól, mert én ezektől vártam a békét, harmóniát, nyugalmat, bőséget, szeretetet, de ezt nem tudta nekem megadni. Amikor már semmi nem nyújt semmilyen boldogságot, amikor már nonstop szenvedés van, ott történik meg az, hogy végre az ember már nem a világi dolgokra figyel. Lekerül a felelősség a válladról, hogy te tudod megoldani a saját életedet, és feladod. Van ez a gyönyörű magyar kifejezés: feladni. (felfelé) Nem az én erőmnek köszönhető semmi. Az sem, hogy ebből ki tudtam jönni."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Plichta Dominik mesél a Tekó kupás élményekről, fociról, suliról

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója: Zöld könyv - Útmutató az élethez (amerikai film). Lehet könnyedén beszélni és alkotni rasszizmusról? Peter Farrelly - a film írója és rendezője - bebizonyította, hogy igen: készített egy erős filmet a témáról drámával, humorral, társadalomkritikával és csipetnyi szarkazmussal. Az eredmény a Zöld könyv lett és az idei, 2019-es Oscar-gála legrangosabb díja a legjobb film kategóriában. Az alkotást Viggo Mortensen viszi a vállán, mint vagány alvilági figura kidobóember és testőr, aki a fajgyűlölettől izzó délen fuvarozza keresztbe-kasul a színesbőrű Dont (Mahershala Ali) hogy az zongoraművészként felléphessen a 70-es években kiadott "Zöld könyv" - azaz feketék által is használható szállások éttermek - állomásait érintve. (Könnyedén a rasszizmusról - MAFAB 2019.február 28-án megjelent filmkritikája) (ismétlés)

14:00 – Önindító: Tóth Blanka mesél vakációról, gyülekezeti ifiről, tanulásról. A szilády folyosóján tesóját kísérve leltem az örökké vidám Blankára, aki rögtön kötélnek állt, hogy meséljen a nyári tervekről, magáról. Élénk szúnyogtámadások között született a riport, melybe megtudjuk Blankáról, milyen régóta jár gyülekezeti baptista ifjúsági közösségbe, mennyi barátja van más gyülekezetekből, és milyen nagy feltöltődés számára, mind a hit, mind a fiatalok közössége. Megismerjük persze mit tervez a nyárra, mennyire elégedett a bizijével, munka és tanulási terveit is az elkövetkező 2 hónapban. Tartsatok velünk, Blanka életkedve és vidámsága garantáltan átragad rátok is!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Női asztronautát küldenek a Holdra. Saját űrállomást építene India. Rekordközelségbe került a Bennu kisbolygóhoz az OSIRIS-REx űrszonda. Jelentős felfedezés a kínai agyaghadseregről. Jön a hőálló burgonya. A gránátalma lehet az öregedés ellenszere. A szúnyogok a nullás vért szeretik. Miért lesz piros a bőrünk, ha leégünk? Csúcskategóriájú MR berendezést adtak át a városmajori szívklinikán.

19:00  - Szép Álmokat: Zalán Tibor: Kaland a Nagy Családerdőben

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés), Lélekműhely: Az Isteni igazságosságra vonatkozó kérdések 4.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak