Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 21. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bíró Zsolt

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Pál Eszter- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Ritter Nándorné Babi zsidó vallástanár mesél a közelgő Bat Mitzvah-ról. Mi is ez az ünnep? A lányok vallási értelemben felnőtté avatása. Két fiatal halasi hölgy is avatásra kerül hamarosan, amire 75 éve nem került sor Kiskunhalason. Így fokozott a lelkesedés, és halmokban áll már a csodás rózsaszín ünnepi dísz. Az avatás részletei mellett, hallhatunk az idén 10. alkalommal megrendezésre kerülő zsidó gyerektáborról is. Idén közel 70 résztvevővel fog működni, melyben már az egykori táborlakók, akik mára felnőtté cseperedtek, lesznek a foglakozások, tanítások felelősei. Az idei téma a zsidó hagyományok és hit mellett a környezet védelme. Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Az óvodáskorú gyermekek fejlődése, iskolaérettség, problémák és megoldási lehetőségek - Krugné Vavrek Annamária védőnővel beszélgettünk. Aki augusztus 31-ig betölti a 3. életévét, az kerülhet be óvodai oktatási rendszerbe. Óriási növekedésbeli, fejlődésbeli változás zajlik 3 és 6 éves kor között, akár a mozgást, a táplálkozást vagy az önállósodást tekintjük. Beszélgettünk a finommozgás fejlődéséről, a higiéniai, az öltözködési és a táplálkozási önállósodásról és arról is, hogy mikor is válik iskolaéretté egy gyermek. Krugné Vavrek Annamária védőnővel beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megfejtették a fekete lyukak nagy titkát. Megtalálhattak egy 50 éve elveszett űreszközt. Új csodabútor, ami rengeteg helyet spórol a lakásban. Idősebb korban kéne elkezdeni tanítani az olvasást. Az agy gyakori részgráfjait azonosították az ELTE kutatói. Az emlékek kialakulásában alapvető szerepet játszó idegpályát találtak magyar kutatók. Az elefánt szaglással számol. A skorpiók takarékoskodnak a mérgükkel.  (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Pásztor Anna

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Házi grillpraktikák. Tombol a nyár, mely egyben a kerti sütögetések, bográcsozások időszaka is. Ezekről a szokásokról mesél nekünk Somogyvári Rita, akivel már egy korábbi adásunkban is találkozhattak. Rita megosztja velünk, milyen desszertet készít grillen és hoz nekünk egy fantasztikus likőr receptet, amely náluk orvosságnak számít. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Az AFS cserediák programról mesél Juhász Tímea területi vezető, Juhász Döme sziládys és Çagdaş Çaglar török diák. Az AFS célja, hogy a különböző nemzetiségű és kultúrájú diákok nyitottabbak és elfogadóbbak legyenek egymás iránt. A II. világháború után indult a mozgalom. Az AFS területi vezetője, egyben cserediák fogadó szülő Juhász Tímea mesélt az AFS történetéről, hasznáról és működéséről. Három nagy pillére van, szereplő csoportja van. Az első, azok az önkéntes diákok, vagy felnőttek, akik védőhálót képeznek a cserediákok körül a befogadó országban, hogy otthon érezze magát. A másik a fogadó család szerepe, melyről rendkívül hitelesen hallunk anyától és fiától, hogyan élik meg a török tesó jelenlétét. A harmadik az utazó diák, aki világot lát. Ezek segítik ezt a minden szempontból rendkívül hasznos programot. Tartsanak velünk a részletekért!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Zalán Tibor: Kaland a Nagy Családerdőben

19:15 - Irodalom az éterben:Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter- Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az Isteni igazságosságra vonatkozó kérdések 3.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak