Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 19. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bertóti-Dohovics Réka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: Római Vakáció - film - dr. Téglás Péter ajánlója. A Római vakáció (eredeti cím: Roman Holiday) 1953-ban bemutatott fekete-fehér, romantikus amerikai-olasz koprodukcióban készült film William Wyler rendezésében. A gyönyörű Anne, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval, aki élete sztorijának reményében saját lakására viszi a nyugtató hatása miatt szédelgő hercegnőt. A Római vakáció egy 10 Oscar-díjra jelölt romantikus komédia, ami a maga korában szintén hatalmas sikert aratott 1934-es It Happened One Night c. film remakeje. Ellentétben a legtöbb feldolgozással a Római vakáció nem csak megáll a saját lábán, de méltó utódja neves elődjének és nem véletlenül nevezik az egyik legjobb valaha készült klasszikus romantikus komédiának. Azonban a hatalmas közönség siker mellett a műfaj szinte kötelező teljes happy endes végződéséhez szokott közönség egy része kifogásolta, hogy ez ennél a filmnél nem áll fenn. Szerencsére. Mert ez így volt tökéletes. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Pünkösdkor Erdélyben, Székelyföldön jártunk.  Az út során felvett hanganyagból riport sorozatot készítettünk. Beszélgettünk Telegdi István, református lelkésznek készülő, székely fiatalemberrel. Szállást Agyagfalván kaptunk családoknál, akik megérkezésünkkor pálinkával, kenyérrel és ünnepi műsorral vártak, az otthonukba fogadtak. Bőséges reggelivel láttak el bennünket korán reggel és finom vacsorával vártak késő este, amikor is az asztal körül összegyűlve egyszerre élvezhettük a házias ízeket és az ízes székely beszédet. Riporter: Fülöp Sára (ismétlés)

11:00 – Vedd és olvasd: 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek, Mandl Péter: Sári és Nemszemétke, Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei, Mosonyi Alíz: Magyarmesék-öt kötetet ajánl Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nyáron érdemes a szülőknek kézbe venni a 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek című kötetet, sok egyszerű, olcsó, szórakoztató játékötletet meríthetnek belőle. A környezettudatos élet kialakítása már gyermekkorban is nagyon fontos, egészen új szemszögből világít rá Mandl Péter, aki a Sári es Nemszemétke című könyvében tevékenykedtet is, nemcsak szórakoztat. Magyar találmányok egy csokorba szedve, Köteles Viktória válogatási szempontjait és a 88-as szám titkát is megismerhetik a riportból. Rick Riordan: Percy Jackson görög hőseiben közelebb hozza a mondák nagy alakjait, egészen újszerű történetekbe ágyazza be a karaktereket. Aki pedig szereti Örkény István egyperceseit, biztos hogy nem tudja majd letenni Mosonyi Aliz: Magyarmesék című könyvét sem. A Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese Tóthné Felföldi Zsuzsanna mondja el a részleteket. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Lányi Lala életének mélységeiről és magaslatairól is beszélt a Sztárportréban. "Nagyon sok nehézség után, hála Istennek most kisimultak a dolgok. Megtanultam, hogy amikor szembe fúj a szél, akkor is menni kell, akár kis hangyalépésekkel is." A 24 éves Kozmix Zenekar mellett, Lala művészeti vezetője az Analog Music Hall zenei komplexumnak. "Annak idején, hódmezővásárhelyi kisdiákként egy pályázatra összeírtam, hogy szerintem mit és hogyan kellene a popzenében csinálni. Már akkor is bennem volt, hogy foglalkozzak a zenei szakma dolgaival, mert megtapasztaltam, hogy milyen nehéz elkezdeni valamit. Egy barátommal hoztuk most létre ezt a komplexumot, ahol nagyon sok profi és kezdő zenész dolgozik. Sok minden van egy helyen, a próbateremtől a nagy színpadig. Amit az ember őszintén el tud hinni, és el tud képzelni a saját jövőképét illetően, annak van valóságalapja. Erre szokták mondani: ha azt mondod valamire, hogy sikerül, igazad van. Ha azt mondod, hogy nem fog sikerülni, akkor is igazad van. Vigyázz mit kívánsz, vigyázz mire gondolsz!" (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek:

19:00 – Szép Álmokat: A három autó

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Az Isteni igazságosságra vonatkozó kérdések 2.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak