Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 14. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Marchut Réka

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Benjámin lakóotthon kirándul, élménybeszámoló. A Református Egyház fenntartásában működik a lakóotthon, melynek fogyatékkal élő tagjait gyakran viszik különleges és élménydús programokra és kirándulásokra az ott dolgozók. Kovács Bernadett és párja Mártus Tamás, Mednyánszki László és Kesztl Henriett lakók nyilatkoznak a kirándulásról, valamint mindennapi életükről. Bizony nehéz sorsok jutottak legtöbbjüknek osztályrészül állapotukon felül is. Így nagyon hálásak az otthon dolgozóinak, akik sok szeretettel és élménnyel veszik őket körbe! A lakókból áradó életkedv, figyelem és szeretet példaértékű sokunknak. Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Vedd és olvasd: 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek, Mandl Péter: Sári és Nemszemétke, Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei, Mosonyi Alíz: Magyarmesék-öt kötetet ajánl Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nyáron érdemes a szülőknek kézbe venni a 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek című kötetet, sok egyszerű, olcsó, szórakoztató játékötletet meríthetnek belőle. A környezettudatos élet kialakítása már gyermekkorban is nagyon fontos, egészen új szemszögből világít rá Mandl Péter, aki a Sári es Nemszemétke című könyvében tevékenykedtet is, nemcsak szórakoztat. Magyar találmányok egy csokorba szedve, Köteles Viktória válogatási szempontjait és a 88-as szám titkát is megismerhetik a riportból. Rick Riordan: Percy Jackson görög hőseiben közelebb hozza a mondák nagy alakjait, egészen újszerű történetekbe ágyazza be a karaktereket. Aki pedig szereti Örkény István egyperceseit, biztos hogy nem tudja majd letenni Mosonyi Aliz: Magyarmesék című könyvét sem. A Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese Tóthné Felföldi Zsuzsanna mondja el a részleteket.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Sikerült bizonyítani Stephen Hawking jóslatát a fekete lyukakról. Jöhet az új tervezésű, környezetkímélő repülőgép. Itt az áramtermelő szobabicikli. Érkezik a levegő nélküli autógumi. Okos-tankönyv segíti a tanulást. Pumpáló szívtapasz segíthet a szívrohamon átesetteken. Forradalmi módszer jöhet a rákgyógyításban. (ismétlés)   

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Nádas György

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Mozgáslehetőség, közösségi élmények, zenei élmény - beszélgetés Mándity Lászlóval. Ezek együttesen elérhetőek a néptánc segítségével. Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével, a Művészeti iskola táncpedagógusával beszélgetek a tánc életében betöltött szerepéről, a kezdetekről, a családról és a tánc jelentőségéről a gyerekek életében. (kép forrása: halasmedia.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A legboldogabb emberek a dánok - Fodor Dani élménybeszámolója. Városunk szülötte Fodor Dániel nemrégiben két hónapot töltött Dániában egy biofarmon. A világjáró fiatalember úgy érezte magát ott, mint Alice csodaországban. Olyan kedvességgel és segítőkészséggel, pozitív hozzáállással és nyitottsággal találkozott, amit soha nem tapasztalt. Ez jellemző szinte minden dánra, meséli Dani, bárkivel találkoztam, nem kellett segítséget kérnem, magától kínált segítséget ha látta gondom van, egy kiadós mosoly és jó beszélgetés kíséretében. Megmondom őszintén, riporterként folyamatosan azt éreztem a beszámoló alatt, hogy milyen jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne, nekünk is, a környezetünknek is, rámosolyogni, segíteni, nyitottan elfogadni egymást. Nem is csoda, hogy a dánok a felmérések szerint a legboldogabb embernek érzik magukat. De nem az anyagi jólét miatt, hisz a magas nemzeti jövedelem ellenére meglepően szerényen és egyszerűen élnek. Tartsanak velünk, hogy feltöltődjenek Önök is pozitív életérzéssel!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár;  A három autó

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református(ismétlés) és Lélekműhely: A férfi-nő közti kommunikáció alapszabályai 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak