Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 04. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Udvardy Márton 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Erdei iskolában a Sziládys diákok - Igás Andor osztályfőnökkel beszélgettünk. A Szilády gimnáziumban több éve erdei iskolába mehetnek a diákok, az osztályfőnökök és a szaktanárok segítségével közösen szervezett helyszínre és programokra. Igás Andor testnevelő tanár az osztályát a Váczi tanyára vitte, ahol kiváló lehetőség volt túrázni, tanulni, játszani és természetesen közösséget építeni is. Az ötödikes évfolyamon tanuló diákok számára igazi élményeket nyújtott az erdei iskola, de a szeszélyes időjárás néhol átírta a menetrendet. A részletekről és az élményekről Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Pataki Zita a Sztárportréban! 1.rész.  "Nagy felelőssége van a szülőknek, akiknek huszonéves gyermekeik vannak. Beszélgessenek a jövőről! Szeretnél-e kisfiam családot? Milyen legyen az a feleség? Egy nő életében egy gyermek teljesen megváltoztatja az élete addigi folyását. A nőnek nagyon biztosnak kell lennie a férfiban. És akkor most már a férfiakról beszélünk: mennyire határozottak, és mennyire akarnak huszonévesen családot? Elsősorban azért mégiscsak a férfi lesz a családfenntartó, a nőnek nagyon nagy biztonságra van szüksége. Nagyon sok nő ezt keresi a férfiakban: el tud-e majd engem, bennünket tartani? Amikor harmincas korúak találkoznak, ott a férfinak már komoly felelőssége van: ha nem gondolja komolyan azzal a harmincas nővel, akkor engedje el. 35 fölött radikálisan visszaesik egy nő termékenysége. Ma Magyarországon ha egy nő betölti a 38-at, azonnal mehet lombikra, és a kora miatt előre is veszik." "Azért csináltuk a férjemmel az Utolsó lombik című video sorozatot, mert segíteni szeretnénk. Amikor egészséges huszonévesek vagy harmincévesek szeretnének babát, várják hogy majd talán ebben a hónapban sikerül, és nem jön, már az is nagyon nehéz. Azok a hölgyek, akik egyetemre mennek, 23-24 évesek mire végeznek, és ha szakvizsgáznak, akkor még több év elmegy. Ezután indul a küzdelem azért, hogy legyen egy jó lakás, munkahely, és ha utána végre megtalálod a társad, akkor nála is ugyanez a helyzet. Vársz, hogy majd eljön a megfelelő pillanat, és közben telik az idő."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Rauf Kata, Csala Fanni, Albert Kata és Diósi Martin diákokkal beszélgetünk

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. A számolás joga /Hidden Figures/ amerikai film, 127 perc, a bemutató éve: 2016.Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet... amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszűt, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék. A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe... és azután haza is hozni. Bemutató dátuma Magyarországon 2017. január 19.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Ismeretlen középkori magyar várat tárnak fel.  A növények is segítenek a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az éjszakai műszak nem növeli a mellrák kockázatát. Levizsgázott a hazai vércukorszint-jelző kutya. Az e-cigik sem teljesen biztonságosak. Seb-ragasztópisztolyt fejlesztettek ki izraeli kutatók. Jön a magyar napelemes tetőcserép. Elkészült a 600 km/h-val száguldó szuper vonat. Elkezdték a Hold körüli űrállomás megvalósítását.

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az Éterben: Tamási Áron: Ábel Amerikában és Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés), Lélekműhely: A méltányos igazságosság, s ezáltal a bizalom megvalósulásának elősegítése 1.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök