Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 29. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tápai Nóra, textil- és grafikusművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - amerikai krimi, thriller, életrajzi film, 108 perc, 2019. 1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozat gyilkosának történetét meséli el. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Zseni Zsuzsa városunk szülötte közel hat éve él, tanul és dolgozik Norvégiában. Nemrégiben koncertezni érkeztek a Thorma János múzeumba a Bjorgvin trióval nagy örömünkre! Az egy éve együtt dolgozó trió másik két tagja Vladimíra Šcˇigulinská szlovák származású hegedűművész, valamint a norvég Morten Andre Larsen gitárművész. Természetesen megragadtuk az alkalmat és részletesen beszámol Zsuzsa az elmúlt évek történéseiről az életében. No és bepillantunk egy norvég fiatalember életútjába, szintúgy a szlovák hölgy döntésébe, amely Norvégiába vitte. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Jóllét:1 éves kortól 3 éves korig, mozgás, táplálkozás, szobatisztaság- a részleteket Kovács Klaudia védőnő mondja el. A gyermekek a stabil állás után stabil járásra, futásra váltanak. 1 éves kortól kinyílik a világ számukra, hatalmas mozgásfejlődésen esnek át. Nem könnyű ez az időszak az édesanyák számára, hiszen a gyermekek mindent megtesznek azért, hogy felfedezzék a világot. Egy másodperc alatt akár tíz métert is megtesznek, szárnyakkal sem lehet utolérni őket. A táplálkozás is kiszélesedik, ebben a korban mindent meg lehet már kóstoltatni a picikkel, de vigyázni kell a mértékkel és nem szabad minden esetben a gyermekek kívánságait előtérbe helyezni. A teljes szobatisztaság elérése egy folyamat, türelem, nyugalom és kitartás kell a teljes siker eléréséhez, legfőképpen a szülők részéről. Kovács Klaudia védőnővel beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Czanik Balázs! (életmód tanácsadó, fitness edző) Czanik Balázs elmondta, hogy a lelki egészsége megőrzéséért rendszeresen jár masszázsra is. A beszélgetésben étkezési szokások, ehető és kerülendő ételek kapcsán is előkerültek jó ötletek. (Jó tipp például az édesburgonya!) Ha a lelkünket is akarjuk ápolni, arra nagyon jó alternatíva lehet a testmozgás. Nagyon sokan például stresszoldás miatt jönnek az én óráimra, a küzdősportos Capoeira aerobikra. Nagyon szeretik azt, hogy ott kiboxolják, kirugdossák magukból a felgyülemlett energiákat. Valamilyen szinten iktassuk be a rendszeres mozgást a hétköznapjainkba. Heti 4-5 alkalmat mindenféleképpen javasolnék a mozgása. A harmadik fontos dolog a táplálkozás és a mozgás mellett a pihenés! Legyenek olyan programok, amiket a barátokkal, vagy a családdal, gyerekekkel közösen végzünk. Egy kirándulás, vagy séta, hogy kapcsoljunk ki egy kicsit. Ezt a három dolgot próbáljuk megvalósítani! Ha csak részben, már az is nagy fejlődés lehet." (forrás: www.sztarportre.hu)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Bemutatkozik A Magyar Borfutár, a tulajdonossal Bordás Zoltánnal beszélgettünk. 15 évvel ezelőtt hobbiként indított borkereskedést Bordás Zoltán, aki kezdetben saját maga válogatott a borok kínálatából. Az évek és a vásárlók azt igazolták, hogy szükség van a minőségi borokra, folyamatosan változott, fejlődött a borfogyasztási kultúra városunkban. A borbemutatók, a borászok bemutatkozása adta a borudvar ötletét, amely idén már 13. alkalommal nyitotta meg a kapuit. Ahogy telt az idő a hobbiból teljes embert igénylő munka lett, amit a szakma és városunk is elismert, Bordás Zoltánt a Halasi Borrend tagjává választották. A részletekről a Magyar Borfutár tulajdonosával beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 – Irodalom az Éterben: Tamási Áron: Ábel Amerikában

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A család és a bizalom kapcsolata 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök