Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 27. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Tokay Rozália Anna fafaragó művész 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Sárospataki cserediákok a Sziládyban, Eperjesi Klaudia, Balla Adrienn, Volenszky Fanny és Vida Zsófia nyilatkoznak. Több éve szokás, hogy így tavaszon néhány diák a Sziládyból a Sárospataki református Gimnáziumba látogat, miközben onnan Kiskunhalasra érkeznek diákok az intézménybe. A négy bűbájos hölgy a kétnyelvű képzésben vesz részt, melynek részleteiről, az egyházi iskola nyújtotta lelki pluszról mesélnek. Nyári munkák időszaka van, elmesélik, hogy évek óta dolgoznak nyáron, kávézóban, pincérkednek, egyszóval használják nyelvtudásukat, gyakorlatias tudásra tesznek szert! Diákok menjetek dolgozni a nyáron, hallgassátok a lányokat, mennyi haszna és élvezete van ennek a dolognak!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Ki lehet elég jó nő? A baptista templomban tartott női konferencián Révész Szilvi válaszolt a kérdésre. Révész Szilvi a fehérvári baptista lelkipásztor felesége, négy gyermeket nevel férjével, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója volt éveken át, az elmúlt két évben nők és házaspárok felé végez szolgálatot. Nagyon nehéz a mai világban a nők helyzete, sokan érzik magukat elégedetlennek a társadalom elvárásai között. Hogyan lehet valaki elégedett, honnan lehet erőt meríteni a mindennapokhoz, hogyan lehet valaki jó nő, ezekre a kérdésekre kerestük a választ Révész Szilvivel. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Weinhardt Virág Európa bajnok

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Egyre jelentősebb lehet a klímaváltozás hatása. Jó hír: nem jelent azonnali veszélyt az európai édesvizekben lévő mikroműanyag. Ígéretes felfedezés: köpenyanyag segíthet megismerni a Holdat. Magyar szakemberek is közreműködnek az űr megtisztításában. A zsugorodás okozhatja a holdrengést. Üzembe helyezték az egyciklusú lézerrendszert Szegeden. Napok helyett 1 órán belül meglehet a laboreredmény egy új gyorsteszttel. Telített zsírokban rejlik az elhízás és a depresszió kapcsolata. Minél előbb el kell távolítani a kullancsot. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Kocsis Tibor énekes a Sztárportréban! "Annak idején, miután 2011-ben megnyertem a tehetségkutató műsort, kb. fél évig beteg voltam a hangommal. Megfázásos valami volt rajtam, amiből nem bírtam kikeveredni. Rám nehezedett egy nyomás, ami alapján azt éreztem, hogy innentől fogva az lesz a "munkakönyvemben" hogy énekes, és énekelni kell, ha beteg vagyok akkor is. Ez pszichésen hatott rám, és egy kicsit megijedtem ettől a helyzettől. Felvettük az első dalokat a stúdióban, a Lásd a csodát című meg is jelent rögtön. Ezután gyakorlatilag úgy vettem fel a következő 3-4 dalt is, hogy nagyon beteg voltam - mai napig hallom azokon a dalokon." Egy gyógyító mondat: "Malek Andrea volt az, aki azt mondta (nagyon hálás vagyok neki ezért) hogy ne szedjél durva gyógyszereket, ne kezdjél el azon agyalni, hogy mikor fogsz meggyógyulni, csak bízd magad a sorsra, a természetre, és ha kicsit betegen énekelsz egy koncerten, az is te vagy. Nekem ez az egy mondat így elég is volt. Azóta lazábban kezelem ezt." (forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 - Irodalom az Éterben: Tamási Áron: Ábel az országban

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református és Lélekműhely:A család és a bizalom kapcsolata 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök