Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 14. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nádasdy Borbála 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Kiskunhalas Város Egészségügyéért díj, rendőrkapitánysági és rendészeti beszámoló, bővülő tanyagondnoki szolgálat, civil szervezetek támogatása-részletek Farkas Dániel alpolgármestertől. Idén is hárman kapnak Kiskunhalas Város Egészségügyéért díjat, ebben az évben nem volt könnyű a döntés. Városunkban rend van, a rendőrkapitányság beszámolója alapján pozitív képet kaphatunk a közbiztonságról. A rendészet is folyamatosan támogatja a rendvédelmi feladatok ellátását, nemrég személyi bővítésre is sor került. A Tanyagondnoki Szolgálatban is növekedés volt az elmúlt időszakban, a feladat ellátása így zavartalan. A civil szervezetek támogatásáról is megtudhatnak részleteket és tervben van a városi sportpályán létesült gördeszkapark felújítása is, Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Dr Domján László. Van-e lehetőség ma arra, hogy egy-egy testi tünet, vagy betegség kapcsán rákeressünk, hogy milyen jellegű lelki okok szokták kiváltani az adott tünetet? Milyen eredményt hozott a távgyógyítás, avagy az imádság erejével kapcsolatban végzett tudományos kísérlet? Hogyan emlékszik vissza Dr. Domján László az Eckhart Tolle-val (író, spirituális tanító) történt találkozásra, beszélgetésre? Mit tehetünk, hogy ne váljunk én-központúvá? Hogyan lehet alvás közben, az álomban úgy felébredni, hogy közben az ember benne maradjon az álomban? Ha ez sikerül, akkor mi mindent lehet ilyenkor csinálni? Miért térdel le minden Agykontroll tanfolyam végén Dr. Domján László és teszi össze a két kezét? A Sztárportréban megkapjuk a válaszokat ezekre a kérdésekre! „Sokkal többre vagyunk képesek, mint ahogy a legtöbb ember gondolja. Elő lehet hozni ezeket a képességeket. Érdemes célokat kitűzni, érdemes jobbá tennünk az életünket! Az igazi értékeket én a lelki értékekben látom, a tudatosságszint növekedésben. A létünk, a lelki fejlődés támogatott országútja, amelyben a gondviselés segít minket, de nekünk is meg kell tennünk mindent azért, hogy kibontakoztassuk a képességeinket, hogy tényleg egyre jobbá váljunk. Vannak olyanok, akikkel elszáll a ló, és elbízzák magukat, mert sok szép sikert érnek el. Őket nagyon gyorsan alázatra tanítja az élet.  Aquinói Szent Tamás így imádkozott: Atyám! Add meg a bátorságot, hogy meg merjem változtatni, amit meg tudok változtatni; add meg a türelmet, hogy el tudjam fogadni, amit nem tudok megváltoztatni; és add meg a bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között. Az Agykontroll eszközöket ad a változtatáshoz, eszközöket a türelem kialakításához olyan esetekre, amikor együtt kell élni a nehézséggel, mert van ilyen, és eszközöket ad a jó döntéshozatalhoz.” (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Székely Bence informatikus mesél

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Feltalálták a korlátlanul újrahasznosítható műanyagot. Kiderülhet, honnan jön az univerzum aranykészlete. Már sejtik a tudósok, hová tűnt a Mars felszínéről az összes víz és az élet. Szénmentes héten van túl Nagy Britannia. A Bibliát igazolja egy ókori kőtábla. A nők agya fiatalabb, mint az életkoruk.  Fontos a mesehallgatás a gyerekek életében. Lekottázták a Pí-t, az eredmény pedig meglepően szép.

19:00  - Szép Álmokat: Az aranynadrágos fiú

19:15 - Irodalom az Éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: A bibliai, teológiai emberkép sajátos vonásai 1. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök