Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 05. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Michels Antal

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: A Rumba Gitana együttes Kék című lemezéről mesél Hegedűs Zoltán és Hegedűs Ákos. A Hegedűs család alkotja a gerincét az együttesnek, melynek első CD-je jelent meg néhány hete. A tagok szabadidejükben örömükre és mások örömére írják dalaikat, koncerteznek kis és nagyvárosainkban. Hegedűs Zoli az apa irányítja és szervezi a próbákat és fellépéseket. Nem könnyű összehozni a hét tagú csapatot térben és időben. Tagjai Hegedűs Zoli, Hegedűs Ákos és Dénes, Czikkely Panna, Szabó Borisz, Nemes Jácint és Mátyus András. Az együttes két éve rukkolt elő saját dalokkal először. A lemezen megjelent 11 dal történetét, az együttes elmúlt néhány évét és sok érdekes sztorit hallhatnak, ha velünk tartanak! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Klasszikus zenész családba született. Édesanyja gyógypedagógus ugyan, de nagyon jól zongorázik. Édesapja, Illényi Ferenc – Katica első tanára – az Operaházban hegedült, és elhatározta, hogy mind a négy gyermekét muzsikusnak neveli. Katica és három testvére – Ferenc, Anikó és Csaba – számára már 3 és fél éves koruktól kezdve természetes volt a napi több órás gyakorlás. Nemrég Kiskunhalason adott jótékonysági koncertet, ennek kapcsán beszélgetünk vele.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Erich Kästner: A két Lotti

19:15 – Irodalom az éterben: Babits Mihály: Hatholdas rózsakert

20:00 – Kommcast: A Kommcasttel, szegedi egyetemisták adásával, havonta egyszer fognak találkozni vasárnap esténként 20 órától. Podcaston keresztül rendszeresen követhetőek műsoraik. Hogy lehet szívósabb egy gomba mint egy dínó? Ez is kiderül a Kommcast következő adásából. A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi tanszékének műsorában szó lesz egy fiktív, áram nélküli világról, megemlékezünk a 140 éve Szegedet elpusztító árvízről, beharangozunk egy mobilapplikációt amely előre jelzi a zivatarokat, aztán bemutatjuk a GasztróPR anyját, és végül utánajárunk, miért kellene sokkal többet tudnunk a gombákról! Tartsanak velünk vasárnap 20 órától!

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A megtérés leírása a személyiség felől nézve 2. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök