Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 04. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Édl Román

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek c. magazinunkban Juhász Mártont, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját mutatjuk be. Elkötelezett módon, telve ötletekkel és lelkesedéssel vetette bele magát két évvel ezelőtt a szeretetszolgálat munkájába. Azóta Kárpátaljától Szíriáig bejárta a válságokkal, szegénységgel, betegséggel sújtott országokat. Közben feleségével három gyermeket nevelnek. Ismerjenek meg egy reményteljes jövőt ígérő életutat! Várja önöket a műsorvezető: Beke László (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A Rumba Gitana együttes Kék című lemezéről mesél Hegedűs Zoltán és Hegedűs Ákos. A Hegedűs család alkotja a gerincét az együttesnek, melynek első CD-je jelent meg néhány hete. A tagok szabadidejükben örömükre és mások örömére írják dalaikat, koncerteznek kis és nagyvárosainkban. Hegedűs Zoli az apa irányítja és szervezi a próbákat és fellépéseket. Nem könnyű összehozni a hét tagú csapatot térben és időben. Tagjai Hegedűs Zoli, Hegedűs Ákos és Dénes, Czikkely Panna, Szabó Borisz, Nemes Jácint és Mátyus András. Az együttes két éve rukkolt elő saját dalokkal először. A lemezen megjelent 11 dal történetét, az együttes elmúlt néhány évét és sok érdekes sztorit hallhatnak, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Klasszikus zenész családba született. Édesanyja gyógypedagógus ugyan, de nagyon jól zongorázik. Édesapja, Illényi Ferenc – Katica első tanára – az Operaházban hegedült, és elhatározta, hogy mind a négy gyermekét muzsikusnak neveli. Katica és három testvére – Ferenc, Anikó és Csaba – számára már 3 és fél éves koruktól kezdve természetes volt a napi több órás gyakorlás. Nemrég Kiskunhalason adott jótékonysági koncertet, ennek kapcsán beszélgetünk vele.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A két Lotti

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály: Hatholdas rózsakert

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A megtérés leírása a személyiség felől nézve 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök