Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 03. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Oberfrank Ferenc

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Pál Eszter - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A május 3-5-ig tartó borudvari programokról mesél Gyenizse Kriszti a Borfutár Kft üzletvezetője. Az évek óta megszokott és közkedvelt Borudvar ismét indul a szokott helyszínen, a lovasszobor melletti téren. A borászok különböző standjai mellett halasi zenekarok és táncegyüttesek programjai szerepelnek. Koncertek, fúvósok, utcabál, felnőtt és gyermekprogramok három napon át! Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A baba mozgásfejlődése 6 hónapos kortól 1 éves korig, Csanádi Laura védőnővel beszélgettünk. 6 hónapos korban a babák mozgásfejlődése már igazán látványos lesz, alkaron rugóznak, kúsznak, másznak és felkapaszkodnak. A felállás után jön a visszaülés, majd a kapaszkodva járás, végül az önálló járás, ami kezdetben izgalmas, de sok apróbb ütközést is rejt magában. A fejlődés üteméről, az esetleges lemaradásról, a szakemberek segítségéről beszélgettünk Csanádi Laura védőnővel. A riportból az is kiderül, hogyan változik a babák táplálkozása, mennyit és mit lehet adni ebben a korban, illetve mennyire növekedhet vagy csökkenhet a táplálék igény. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Ehető csomagolással rukkolt elő egy sörgyár. Soha nem látott, titokzatos delfinfajt fedezhettek fel a tudósok.  Kutatóállomást építene Kína a Hold déli sarkvidékén. Elkészítették a Jenga-bajnok robotot, ami nem tud hibázni.  Nem tesz jót a gyerekeknek, ha sokat nézik a képernyőt.  27 év után ébredt fel egy beteg a kómából.  A szívverés energiájával működik a legújabb pacemaker.  A mesterséges intelligencia 3 perc alatt diagnosztizálja a Parkinson-kórt. Áttörést értek el kanadai kutatók a Parkinson-kóros betegek kezelésében. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Sipos F. Tamás - Exotic Zenekar

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kiss Bernát mesél a jazz gitár művész tanulmányairól. Bernát már általános iskolában megismerkedett a zenélés, a zenekarban muzsikálás élményével, mely meghatározta ettől kezdve az életútját. Ma végzős tanulója a váci Bartók-Pikéthy zenei konzervatóriumnak, hamarosan végez jazz-gitárművész szakon. Hogyan is néz ki egy ilyen suli, hogy telnek a napjai és természetesen további terveiről faggattuk. Megismerjük eredményeit, a zenekarokat melyekben jelenleg játszik. A 2019-es májusi borudvaron debütál a Brandy zenekaruk. Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Erich Kästner: A két Lotti

19:15 - Irodalom az éterben: Babits Mihály: Hatholdas rózsakert

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Rogers empátiával, hitelességgel, elfogadással/tisztelettel kapcsolatos kérdései a hit és a lemondás felőli megközelítésben 2. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök