Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 27. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Wilheim Péter atya 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem? Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja, miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Bemutatkozik a Református EGYMI Kiskunhalasi Tagintézménye, a vezetőkkel Gyulai Ildikóval és Molnár Józseffel beszélgettünk. A Református EGYMI Kiskunhalasi Tagintézményének egyik vezetője Gyulai Ildikó, aki a szakszolgálatot és az utazó gyógypedagógiai hálózatot irányítja. Városunkban több intézményben látnak el feladatokat szakembereikkel, többek között a pszichológia, logopédia és a gyógytestnevelés területén. Nagy hangsúlyt helyeznek a prevencióra is, igény szerint különböző csoportos foglalkozást is biztosítanak. Molnár József a Református EGYMI Gyógypedagógiai Óvodájának és a Fejlesztő Nevelést Oktatást végző Általános Iskolájának a vezetője. Bemutatja mindkét oktatási intézmény működését, a csoportokat és a folyamatos pedagógiai munkát, ami a maximálisan igazodik a fejlesztésre szoruló gyermekek igényeihez. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Bácsalmási Gabriella mesél Müller Péter Sziámiról, az underground zene és az Ékes kapu otthon kapcsolatáról. Nagyon különös a történet, ahogyan Gabi kapcsolatba került evvel a zenei stílussal. Mesél az underground megszületéséről, s Müller Péter Sziámiról. Tudták, hogy a Sziget fesztivál az ő ötleteként indult anno? Megtudjuk azt is, hogyan került kapcsolatba Gabi és az Ékes otthon lakói Péterrel. Sőt hallhatunk a hamarosan városunkban fellépő Sziámi koncertről és előzenekaráról a Pí Therapy-ról is, melyben egy helybeli legény, Kollarics Attila is zenél és énekel. Természetesen ezen zenékből ízelítőt is kínálunk a hallgatóknak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Nat „King” Cole 1919. március 17-én született. Most lenne 100 éves. Amerikai jazz-muzsikus, énekes, zongorista. Tizenkét éves korától klasszikus zenét tanult. Amikor családja Chicagóba költözött, elsajátította a nagyváros zenei anyanyelvét, a dzsesszt. Első szerződését egy Broadway-színházhoz kapta. Ezután Los Angelesben klubokban zenélt. Huszonhárom éves korában triót alakított Oscar Moore gitárossal és Wesley Prince bőgőssel. Az 1940–50-es években volt a csúcson. Szívesen énekelt popszámokat is. Nature Boy című lemeze feljutott a slágerlisták csúcsára (1948). Az 1950–60-as években a Sweet Lorraine, az It’s Only Papermoon, a Route 66, és a Mona Lisa című számai szerepeltek előkelő helyeken az amerikai slágerlistán. Filmekben is szerepelt, például 1958-ban a St. Louis Blues-ban, 1965-ben a Cat Ballou-ban. Lánya, Natalie Cole szintén ismert, sikeres énekes lett.

18:00- Halas Anno: 1919 - Tanácsköztársaság. Mi történt Halason a proletárdiktatúra idején. Volt-e köze Garbainak a helyi eseményekhez? Kik és miért váltak mártírrá 1919 augusztusában. Mi történt a vörös terror alatt? Mitől volt proletárdiktatúra ez a 133 napig tartó rendszer - erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: A körborz; A szél és a nap ; Bőrönd Ödön

19:15 – Irodalom az Éterben: Moldova György: A "Lakinger Béla" zsebcirkáló

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az önelfogadás folyamata Victor Frankl alapján 3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget