Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 26. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Wilheim Péter atya 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A sziládysok francia tanulmányútról mesél Forczekné Lány Tünde szervező és diákjai. A húsvéti szünetben 6 napig élvezhette Párizs szépségeit, kavalkádját 19 franciául tanuló sziládys diák. Élmények, épületek, Disneyland, Eiffel torony teteje, megannyi feledhetetlen élmény. A szervező tanárnő segítségével bepillantást nyerhetünk a francia oktatásba is. Feltétlenül tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A térségben a magyaroknak csak a fele mozog rendszeresen, okok, lehetőségek, megoldások - Igás Andorral beszélgettünk. A rendszeresen mozgó népek között alul maradtunk az ötven százalékos aránnyal, de azért javuló tendencia is tapasztalható, például heti öt óránál többet a rendszeresen mozgók harminc százaléka sportol. Ez a tendencia egy egészen új átrendeződést mutat a szabadidős sportok terén is, a legmeghatározóbb motiváció pedig leggyakrabban a környezet, a gyermekeknél pedig a család. Igás Andorral a Szilády gimnázium testnevelőjével beszélgettünk a részletekről. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Olajfaló létformákra bukkantak az óceán mélyén. Csak látszatra környezetbarát az elektromos autó. Sci-fibe illő eszközöket fejleszt a NASA. Vízpárát figyeltek meg a Holdon. Világrekordot állít fel egy női űrhajós. Nem károsítja tartósan az asztronauták egészségét a hosszú tartózkodás az űrben. A mesterséges intelligencia pontosabban felismeri a bőrrákot, mint az orvosok. Nyomtatással készítettek szívet izraeli tudósok. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Soltész Rezső

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal beszélgetünk. Témáink közül megemlítem a közlekedéssel kapcsolatos felelősségünket, a bűnmegelőzés terén megvalósítható feladatainkat. A tavasz sok lehetősége mellett az ilyenkor gyakori bűncselekmények is megbeszélésre kerülnek. Fogadják adásunkat szeretettel! Beke L.

14:00 – S’örömkonyha: Az olasz konyha titkos összetevői. Az olasz konyha mindig világhírű volt, de soha olyan fénykorát nem élte, mint napjainkban. Mi lehet ennek az oka? Mit tudnak ők, amit mások nem? Ha a világ bármely pontján bemegyünk egy étterembe, és az étlapot böngészve felfedezünk legalább egy olasz ételt, nagy valószínűséggel azt választjuk, anélkül hogy döntésünk okát firtatnánk. Kiss Tamás mesterszakács elárulja, miért ennyire népszerűek az olasz konyha összetevői, néhány recepttel, kulisszatitkokkal. Igazi Olasz-Toszkán hangulat, tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Tóbiás Annával a költészetnapi Szilády kávéház keretű színdarabról beszélgetünk. Egy rendhagyó programot szervezett a Nemora Heliconis önképzőkör a költészet napjához kapcsolódóan. Egy XX. század eleji  irodalmi kávéház elevenedett meg  az önképzőkörösök előadásában a gimnázium díszteremében:  ismert versek, dalok hangzottak el, s érdekességeket is megtudhattak  a korabeli hírességekről. A darabot Tóbiás Anna rendezte, a diákszínjátszók munkáját Lázár Erika és Dr. Szabó Ferenc tanárok segítették. Anna végzős diák, mesél az önképzőkörről. Teljesen más pályára készül, mégis szakít időt a művészetre, az önképzőkörre. S hogy milyen pótolhatatlan szerepet is tölt be a művészet az életünkben, erről hallhatunk a fiatal forgatókönyvírótól. Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A körborz

19:15 - Irodalom az éterben: Willam Shakespeare: Rómeó és Júlia; Moldova György: A "Lakinger Béla" zsebcirkáló

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az önelfogadás folyamata Victor Frankl alapján 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget