Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 16. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berecz Dénes 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel – Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Bringás programok - a Halasi Bringabarát Klub elnöke, Király Gábor beszél a részletekről. Néhány kerékpáros több évi tekerés után 2015-ben életre hívta a Halasi Bringabarát Klubot, amelynek jelenleg közel 40 tagja van. Az általuk szervezett programokon több száz bringarajongó is részt vesz, érdemes figyelni a felhívásokat. A legnagyobb népszerűséget a Halas-Szabadka kerékpártúra vívta ki, tavaly több mint kétszázan tekertek együtt. Nyáron a hármas határ és a három országot érintő kerékpártúra ad maradandó élményt azoknak, akik csatlakoznak a tekerőkhöz-a részletekről Király Gáborral a klub elnökével beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A műsor vendége Csondor Kata színésznő, énekesnő. "Nagyon nagy szeretetben nőttem fel. Nehezen lettem, úgyhogy a széltől is óvtak. Olyan minőségű és mélységű szeretetet kaptam otthon, hogy én ezt kívánom minden embernek. Ennek az az előnye, hogy tovább tudok élni, és túl tudok élni nagyon sok mindent, de átgondoltam a hátrányát is, ha létezik ilyen: csak ebben a minőségű és mélységű szeretetben érzem jól magam. Nincs testvérem, úgyhogy nekem nem kellett sem osztozni, sem küzdeni a szeretetért. Ha megsebeznek, egy idő után újra ugyanolyan naivitással és elánnal próbálom keresni ezt a mélységű és minőségű szeretetet."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Ír, olvas, beszél - Horváth Annával és Nárai Fannival beszélgetünk

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Nevetess, vagy meghalsz (finn film 2018.) A film 1918. évben, Finnországban, a polgárháború után játszódik. A internálótáborban halálra ítélik a színészek egy csoportját. Köztük van a Munkásszínház híres színésze, Parikka is. A kivégzőosztagot egy fiatal tiszthelyettes vezeti, aki korábbról ismeri, és csodálja a színészt, ezért képtelen kiadni a tűzparancsot. Parikka a halállal dacolva viccelődni kezd, mire a tábor parancsnoka megállítja a kivégzést. Kegyetlen ötlettel áll elő: ha Parikka és társai előadnak egy darabot, a hamarosan érkező fontos német vendégnek és megnevettetik, akkor nem ölik meg őket.

14:00 – Önindító: Országos református éneklőversenyről mesél Hunyadiné Székely Márta tanárnő, Jeszenszky Laura és Berettoni Margherita versenyzők. Ápr.5-én, pénteken 21. alkalommal került sor a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyre. Városunkat 3 intézmény képviselte az évek óta kimagasló színvonalú megmérettetésen. Hunyadiné Székely Márta tanárnővel és két kisdiákkal beszélgettünk az élményekről. A verseny izgalmát és szépségét a parlament előtt előadott flashmob is kiegészítette. Tartsanak velünk a részletekért! A részletes eredmények: A 2. korcsoportban Jeszenszky Laura (Szent József Kat. Ált. Iskola és Óvoda) I. helyezett lett. A 4. korcsoportban Lévai Petra (KRK Központi Ált. Isk.) ezüst minősítést szerzett. A 7. korcsoportban Berrettoni Margherita (Szent József Kat. Ált. Isk. és Óvoda.) szintén ezüst minősítést kapott. Mindhárom tanuló felkészítő tanára: Hunyadiné Székely Márta református hittanoktató és egyházi ének tanár. Felső tagozatos éneklő csoport kategóriában ezüst minősítést ért el a KRK Szilády Áron Gimnázium együttese: Eke Mónika, Pepó Réka és Solti Tímea. Velük Vladár Károly foglalkozott. Tanítványait elkísérte Andáné Vastag Andrea tanárnő is.

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Tudományos szenzáció, először láthattunk meg egy fekete lyukat. Hosszabb ideig marad a Hold túlsó oldalán a kínai holdjáró. Magyar kutatók bukkanhattak a marsi élet nyomaira. Még mindig vitatott, hogy mekkora a Föld legmagasabb hegycsúcsa. Ausztrália olyan gyorsan vándorol, hogy utána kell igazítani a gps-t. Megtalálták a világ legrégebbi hajóroncsát. 4500 éves "kincsesbányát" találtak Kínában. Melanomás betegekre veszélyes lehet a probiotikum. A kutyák képesek vérminta alapján kiszagolni a rákot. Agyi stimulációval sikerült megfiatalítaniuk a memóriát amerikai tudósoknak.

19:00  - Szép Álmokat: Alma együttes - Mesebolt

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés), Lélekműhely: Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 2.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája