Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 01. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Pokriva László atya 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Vitaversenyen a sziládysok.  A Kárpát-medencei 39. vitaversenyen a Szilády csapata egy nyertes - két vesztes meccsel a középmezőnyben végzett Debrecenben 2019 március 23-24-én,. A versenyről, a vita hasznáról és szépségéről mesél Botka Lora 9.B, Szabó Gréta 9.B, Keresztes Nikolett 9.B és Kelemen Kata 10.A. A küzdelemben igen nehéz tételmondatot kellett kétszer állító, egyszer ellenző oldalról képviselniük, mely a következő volt: "A kettős állampolgárság mérföldkő a nemzeti összetartozás kérdésében!" Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Mit jelent jól viselkedni? - beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Odafigyelve a hatodik érzékünkre érezhetjük a Föld mágneses mezejét. Megvan a világ legrégebbi tengeri csillagórája. Igazi régészeti különlegességet találtak Izraelben. Tökéletesen bevált a függőleges erdő. Rájöttek a tudósok, hogyan lehetne szinte korlátlan mennyiségű hidrogén üzemanyaghoz jutni. Hogyan kell helyes testtartásban ülni a volán mögött. Golyóként lőnek ki a sejtek az emberi szövetben. Forradalmi vértisztító eljárással kísérleteznek Szegeden. Tudósok egy csoportja visszaforgatta az időt. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Molnár Ferenc Caramel a Sztárportréban! "Dalszerzés előtt van amikor imádkozom. Azt szoktam kérni, hogy különleges élményt tudjak adni annak, aki majd meghallgatja a dalt. A hitemmel kapcsolatos utalások mindig ott vannak a dalokban, mivel ez bennem van és fontos nekem, nem csak a civil életemben, hanem a zenémben is.  A dalszerzést bármilyen érzelem el tudja indítani. Néha háttérbe kell szorítani az egót, van amikor például nehéz megválni egy versszaktól, de mégis meg kell. Ugyanilyen döntéseket hozunk szerintem a civil életünkben is a hétköznapokban: van amikor nehezünkre esik megtenni valamit, vagy éppen nem megtenni, de mégis kontrolláljuk magunkat, mert nem szeretnénk öncélúvá válni, és kényünk-kedvünk szerint élni. Ahol a félelem lakik, ott az igazság mindig alternatív: Ha az ember fél, akkor az teljesen át tudja alakítani az igazságérzetét. Nekem is megvan a saját igazságom, neked is, és mindenki másnak is, de ezek igazából alternatívák, és tényleg csak egy igazság van. A színpad egy nagyon érdekes világ. Azt mondják, hogy a meditációnak egy nagyon különleges állapota a színpadon való éneklés. Fizikailag is nagyon egészséges - nekem volt már olyan, hogy meggyógyultam a színpadon egy koncert alatt." (forrás:  https://sztarportre.hu/ )(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A hinta, a romos ház meg a Gizi

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál – Református és Lélekműhely:Az életünk, hitünk személyessé tétele Carl Rogers gondolatai alapján 2. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az előretolt helyőrség