Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bíró Zsolt

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Tavaszi felfrissülés a konyhában Illés Lajossal. Megérkezett a jó idő és vele együtt a friss tavaszi zöldségek és gyümölcsök. Frissítsük fel ételeinket és menüsorunkat egy új salátával, körettel, melyet friss retekből, karalábéból esetleg rebarbarából is elkészíthetünk. A friss és ropogó ételeink elkészítésében Illés Lajos segít nekünk! Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Diákként kézilabda játékvezető - Kiss Attila Dezső a KRK Központi Általános Iskola tanulója. Kiss Attila Dezső a Központi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója nemrég tette le a játékvezetői vizsgát, az 52. Bibó Kupán pedig öt mérkőzést vezetett. A tapasztalatokról, izgalmakról, nehézségekről beszélgettünk Attilával. Azt is elárulta, hogyan szerette meg a kézilabdát és kik a játékvezetői példaképei. Célok és álmok a kézilabdázásban és a játékvezetésben, rövid- és hosszútávon. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Spanyol szakmai gyakorlatáról mesél Dr. Gieszinger Péter gyógyszerész Phd hallgató. A volt sziládys diák ma az SZTE gyógyszerész hallgatója, aki Phd kutató munkáját 2018 szeptemberétől decemberig a Campus Mundi ösztöndíj keretében Spanyolországban Santiago de Compostela-ban töltötte. A kutatóintézet melyben dolgozott nagy szeretettel fogadta, minden segítséget megkapott, hogy beilleszkedjen és mihamarabb megkezdhesse az érdemi munkát. A spanyol kutató intézetben nemcsak gyógyszerész, hanem biológia, kémia területeken is dolgoznak az ott ténykedő különféle nemzetiségű kutatók, sokszor közös projekteken. Peti elbeszéléséből megismerjük azt is mivel töltötte a szabadidejét ebben a csodás spanyol városban, mely az El Camino zarándokút végállomása is egyben. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Dire Straits egy brit rockegyüttes volt, amelyet Mark Knopfler énekes-gitáros alapított 1977-ben. Az első formáció további tagjai voltak: David Knopfler (gitár), John Illsey (basszusgitár) és Pick Withers (dob). Bár az együttes a punk rock fénykorában alakult, mégis a klasszikus rockzene keretein belül működtek, olyan lecsupaszított hangzással, amely a modern, az arena rock túlprodukáltságába beleunt hallgatóközönségnek szólt. David és Mark a korai időszakukban a kocsmatulajdonosokat megkérték, vegyék le az együttes hangerejét, hogy a közönség tudjon egymással beszélgetni, miközben az együttes játszik – ez a fajta félrehúzódó magatartás szokatlan volt a rockzenében, ennek ellenére hamar sikeressé váltak világszerte. Több mint 120 millió lemezt adtak el.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Segítség hal lettem

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A másik emberbe vetett bizalom megerősítése 1.3. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló