Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 14. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dávid Zsuzsa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! – Baloghné Oravetz Anett - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Indul a Forma 1 a hétvégén - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Fejlesztések és újdonságok a forma 1 járműveiben, csapatmunka és egyéni teljesítmények. Meghatározó összetevők és a győzelemhez vezető út, részletek a pilóták világából. Nemcsak technikai, de óriási emberi teljesítmény is, ha valaki felállhat a dobogó legfelső fokára. Hogy mitől függ a győzelem és kinek szurkol Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, az is kiderül a beszélgetésből.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Óvodaérettség, iskolaérettség - Szabó Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgettünk. Óvodaérettség - óvodaválasztás, Iskolaérettség - iskolaválasztás. Hamarosan itt a bölcsődei, óvodai, iskolai beiratkozások ideje. Milyen feltételei vannak az óvodába, iskolába lépésnek? Mi alapján válasszunk intézményt? A műsor vendége Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai tagóvodájának pedagógusa, akit arról kérdezek, hogy szülőként és pedagógusként hogyan választott, milyen szempontokat tartott fontosnak.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Festés, rajzolás újra!

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Bús József mesél a XI. magyarok vásáráról. 2019.  március 15-én pénteken ismét itt a Magyarok Vására, melyet ismét a Hazatalálás baráti kör szervez. A megszokott és szeretett programokon, kézműves termékeken, finom és jellegzetes magyar ételeken és italokon kívül természetesen lesznek kiváló programok is. Néptáncosok, koncert és a Semmelweis téren íjász bemutató teszi felejthetetlenné idén is az ünnepi vásárt. A sok segítő és támogató között természetesen idén is nagy szerep jut a helyszínt biztosító halasi piaccsarnok üzemeltetőnek! Tartsanak velünk a részletekért és látogassák a vásárt! Egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=pHwnyWAtCi8   (kép forrása: halasmedia.hu)

14:00 - 153-Lélekmód:Spanyol szakmai gyakorlatáról mesél Dr. Gieszinger Péter gyógyszerész Phd hallgató. A volt sziládys diák ma az SZTE gyógyszerész hallgatója, aki Phd kutató munkáját 2018 szeptemberétől decemberig a Campus Mundi ösztöndíj keretében Spanyolországban Santiago de Compostela-ban töltötte. A kutatóintézet melyben dolgozott nagy szeretettel fogadta, minden segítséget megkapott, hogy beilleszkedjen és mihamarabb megkezdhesse az érdemi munkát. A spanyol kutató intézetben nemcsak gyógyszerész, hanem biológia, kémia területeken is dolgoznak az ott ténykedő különféle nemzetiségű kutatók, sokszor közös projekteken. Peti elbeszéléséből megismerjük azt is mivel töltötte a szabadidejét ebben a csodás spanyol városban, mely az El Camino zarándokút végállomása is egyben. Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: A baba első hat hete otthon - Kissné Ignácz Adrienn védőnővel beszélgettünk. Az első otthon töltött napok az összeszokás jegyében telnek a baba és a mama életében. Nagy támogatásra van szüksége az anyának az apuka részéről és a család oldaláról is, hiszen az első hat hét nagyon izgalmas, de nagyon megterhelő is egyben. A napirendről, a pelenkázásról, a fürdetésről a levegőztetés részleteiről beszélgettünk Kissné Ignácz Adrienn védőnővel. Arra is kerestük a választ, hogy miért sírhat a baba, tippek, ötletek, tanácsok 30 percben.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A másik emberbe vetett bizalom megerősítése 1. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló