Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 12. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Damó István 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Díszpolgári cím és 2019-es költségvetés - Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter kapja idén Kiskunhalas Díszpolgári címét, zárt ülésen döntött erről az önkormányzat képviselőtestülete. A 2019-es költségvetés több jelentős fejlesztést tartalmaz, megtudhatják hol folytatódnak majd a felújítások és mely szervezetek kapnak az idei évben jelentős támogatást az önkormányzattól. Új támogatási csomagok is megjelentek az idei év költségvetésében, lesz életkezdési és iskolakezdési támogatás is a részletekről Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Az adás vendége Kótai Mihály. "Amiket az interneten látunk, azok mások álmai, a sajátunkat csak úgy tudjuk megélni, ha magunk dolgozzuk ki azokat! Nagyon fontos az ökölvívásban a fegyelem. Ezt tanítjuk a gyerekeknek is, mert csak így lehet eredményt elérni. Ha fegyelmezettek vagyunk, akkor végig tudjuk vinni a feladatot, nem szóródnak szét a gondolataink. Kisgyerekként is nagyon erős voltam, és azt gondolom, hogy ezt a sok energiát jó dolgokra kell fordítani."

12:00 – Retro magazin: Önindító: Hittantábor Sikondán

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Itt a mindent figyelő fogkefe. Már úton van a hajlítható üveg, amitől tényleg hajlítható lesz a telefon. Önvezető busz közlekedik az egyik egyetemi városban. Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. Megkezdte a fúrást a Marson az Insight szonda robotvakondja.  Drámai változáson megy keresztül hosszabb távon az űrhajósok immunrendszere. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Nagyon jótékony hatású a fekvőtámasz. Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt.

19:00  - Szép Álmokat: Magyar népmesék

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés), Lélekműhely: Istenre hagyatkozás a gyakorlatban 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló