Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 19. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel –Dányi - Nagy Márió - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Kivitelezés és tervezés alatt álló projektek - Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. A Csipkeház felújítása már a finisben van, a Birkózó csarnok építése is befejeződik ebben az évben és a Városháza tornyának látogathatóvá tétele is folyamatosan zajlik. Több projekt esetében lezárult már a tervezés, a kivitelező kiválasztása van jelenleg folyamatban. Ilyen fázisban van a Csetényi park, a Dékáni Sportcsarnok és a szegregált városrészek felújítási programja. Kivitelezésre vár a Sóstó, a felsővárosi belvízelvezetés és a buszállomás, illetve két új kerékpár út kialakítása. A részletekről Farkas Dániel alpolgármesterrel beszélgettünk. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Várkonyi Attila - Dj Dominique! Lemezlovas, műsorvezető, producer - eredetileg fizikus. "A tömegnek (ember tömegnek) van egy emocionális eredője. Én, mint fizikus, olyan típusú energia áramlásról, vagy hullám formáról nem tanultam az egyetemen, amely egy nagy tömeg felől áramlik egy Dj felé, és vissza, de biztos vagyok benne hogy létezik, mert érzem minden percben. Ilyenkor az emberek valószínűtlen dolgokban is partnerek szoktak lenni. Felelős vagyok azokért az emberekért: Ez egy lehetőség arra, hogy befolyásoljam az embereket, tehát soha nem szabad rossz üzeneteket átadni, vagy az egészből az én imádatomat kihozni. A kedvenc szavam a médium, mert tulajdonképpen ő az az ember, aki nélkül nem jut el az energia, de nem az ő személye a fontos, hanem az ügy. Én ezt egy óriási kegyelemnek, adománynak tartom, hogy ott állhatok. Az emberekben van igény arra, hogy együtt tegyünk valamit!
Mivel hamarosan jön a tavasz, arra készülök, hogy a főváros egyik nagyon frekventált helyén, legyen egy közös éneklés. A Tavaszi szél című dalt (amit én nagyon szeretek, és fel is dolgoztam több népdal énekesnővel közösen) szeretném együtt elénekelni sok ezer emberrel, gyerekkel, felnőttel, időssel."

12:00 – Retro magazin: Önindító:Az iskola egy diák szemszögéből.

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Állami Áruház film. Az Állami Áruház egy 1952-ben forgatott és 1953. január 23-án bemutatott magyar zenés, propagandisztikus filmvígjáték Gertler Viktor rendezésében. A korszak egyik legsikeresebb filmvígjátékában a néhány mondatos szerepeket is a legnépszerűbb színészek alakították. Finnországban 1955. február 4-én mutatták be. Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az áru utánpótlás.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Az eddiginél 100 000x gyorsabb processzorok jöhetnek. Mesterséges intelligencia fejezete be a "félkész" szimfóniát.  A zeneterápia lehet az időskori demencia egyik leghatékonyabb kezelési módja.  A madarak szemében eggyel több színreceptor van.  Összefügghet a skizofrénia is a bélflóra egészségével.  Feleslegessé válhat az inzulininjekció a cukorbetegek számára.

19:00  - Szép Álmokat: Jancsi és Juliska

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

 20:30- Hitvalló: Tarjányi Béla 2. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi - Nagy Márió - Református (ismétlés), Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 5.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye