Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 01. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Kovács Andrea, a zeneiskola vezetője mesél a 60. intézményi jubileum eseményeiről. A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti iskola idén ünnepli 60. születésnapját. Az elmúlt napokban a tanárok koncertje nyitotta meg az ünnepi eseménysorozatot. Andrea 3. éve vezeti az intézményt, s nagy lelkesedéssel mesél fiatal tanáraikról, új programjaikról, kezdeményezéseikről. 28 művész tanár közel 500 diákot tanít többségében zenélni, de táncolni és alkotni is. A művészet önmagában is gyógyítja a lelket, fejleszti az elmét, de a hozzá kapcsolódó közösségi tevékenység, akár az együtt muzsikálás valódi csodává varázsolja mindezt. A tanítványaik között az óvodás korosztálytól, nyugdíjas korig vannak hallgatók, nyilván nem véletlenül. Feltétlen tartsanak velünk! (fotó: halasmedia.hu – Anda Péter) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Instant fogyás, izom a semmiből... mire vágyunk, és hogyan lehet bennünket becsapni? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A kigyúrt férfiak, a fehérje reklámok sokszor elérhetetlen célokat állítanak elénk. Mennyire befolyásol minket a net fogyi őrülete, mikor jövünk rá, hogy amit látunk, nem biztos, hogy igaz? Sportteljesítmények, veszélyek, blogok az egészség szószólójaként és pozitív hatások, amelyek könnyen elérhetők- Igás Andorral, a Szilády gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Szívátültetésekben második lett Európában a Semmelweis Egyetem. Magától is képes lehet gyógyítani szervezetünk a cukorbetegséget. Idáig nem ismert, rejtett vérerek hálózzák be csontjainkat. Negatív tömege lehet a hanghullámoknak. Megvan mit bányászhatnak először a Holdon. Megoldották a Szaturnusz egyik rejtélyét. Kapu nyílhat egy másik univerzumba. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Dr. Domján László

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: 46. Tekó Kupáról mesél Téglás László igazgató és Dávid Géza szervező. Február 1-3-ig, péntektől-vasárnapig ismét Tekó kupa! Közel 50 éve örvendezteti meg városunkat minden február elején ez a sport csemege. Városunk középiskolái és meghívott csapatok mérik össze erejüket a futsal mérkőzések során a Dékáni sportcsarnokában. Külön izgalmas esemény a kupa napjain belül szombat délután 15.30-kor a magyar válogatott híres tagjainak és a Tekó öregfiúk csapatának mérkőzése. Feltétlenül tartsanak velünk és menjenek szurkolni kedvenc csapataiknak!

14:00 – S’örömkonyha: Műsorunk vendége nem más, mint Csányi Ágnes a Halas Rádió főszerkesztője, aki az általa megismert és jónak tartott étkezési  irányzatokról és saját étkezési szokásairól mesél. Megtudhatjuk, hogy sikerült három gyermek, munka és tanulás mellett is megtalálnia a helyét a konyhában! Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Jeremiás Donát városunk élsportolójának életfilozófiája. A Szilády végzős tanulója életében az elmúlt év nagyon sok változást hozott. Régi Európa bajnoksági eredményeket hozó számát a 400 méteres gátfutást elengedve, új területeken is kipróbálta magát. Mivel pszichológusnak készül, jóval több időt kell fordítania a tanulásra. Kicsit az élsport szigorából engedve az élvezet és új területek kerülhetnek előtérbe. Jóval nagyobb szerepet kapott életében a barátság, illetve a szerelem. Bátran vall ezekről a területekről is. Meglepő lehet a mai korban, hogy hívő fiatalként mit jelent számára Isten jelenléte. Az Isten iránti bizalom, hogyan segít neki letenni a félelmeket, szorongásokat és megkönnyebbülve ezektől tisztán az előtte álló feladatra koncentrálva futni a cél felé, a pályán és az életben is! Feltétlenül tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Karmel együttes

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely: A hitetlenség/a hit ellen ható tényezők 3.   2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek között és Jókai Mór - A jövő század regénye