Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 04. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Jeremiás Donát városunk élsportolójának életfilozófiája. A Szilády végzős tanulója életében az elmúlt év nagyon sok változást hozott. Régi Európa bajnoksági eredményeket hozó számát a 400 méteres gátfutást elengedve, új területeken is kipróbálta magát. Mivel pszichológusnak készül, jóval több időt kell fordítania a tanulásra. Kicsit az élsport szigorából engedve az élvezet és új területek kerülhetnek előtérbe. Jóval nagyobb szerepet kapott életében a barátság, illetve a szerelem. Bátran vall ezekről a területekről is. Meglepő lehet a mai korban, hogy hívő fiatalként mit jelent számára Isten jelenléte. Az Isten iránti bizalom, hogyan segít neki letenni a félelmeket, szorongásokat és megkönnyebbülve ezektől tisztán az előtte álló feladatra koncentrálva futni a cél felé, a pályán és az életben is! Feltétlenül tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Megfelelési kényszer - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Szívátültetésekben második lett Európában a Semmelweis Egyetem. Magától is képes lehet gyógyítani szervezetünk a cukorbetegséget. Idáig nem ismert, rejtett vérerek hálózzák be csontjainkat. Negatív tömege lehet a hanghullámoknak. Megvan mit bányászhatnak először a Holdon. Megoldották a Szaturnusz egyik rejtélyét. Kapu nyílhat egy másik univerzumba. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Felébredni az álomban - Bérczesi Róbert zenész a Sztárportréban! Fel tudok ébredni az álmomban, és ébren tudok lenni benne néhány másodpercig. Időbe telt amíg rájöttem, hogy ez hogyan működik. Amikor például egy teremben találom magam, ahol emberek buliznak és táncolnak, akkor én azt látom, hogy senki nem tudja, hogy álmodunk. Mindenki mint a holdkóros, kiguvadt szemmel téblábol. A többi ember nem tudja, hogy én felébredtem. Ilyenkor ugyanolyan szilárd ami szilárd, ugyanolyan folyékony ami folyékony, az ételeknek ugyanúgy vannak ízei, ha megharap a kutya ugyanúgy fáj. Az ember ugyanúgy érez mindent, a csókot is, és minden mást is. Én általában repülni szeretek ilyenkor. Az első lecke az, hogy lefekvés után, elalvás előtt az embernek tudatosítania kell magában, hogy fel akar ébredni az álmában. Szinte egyből fog érkezni a jelzés.  Bérczesi Róbert elkészítette élete eddigi legvidámabb lemezét, A napsütötte rész címmel: "Minden úgy van megírva, ahogy a nagykönyvben meg van írva, hogy hogyan kell szerkeszteni egy dalt. Az volt a célom, hogy egy egységes, egyszerű lemezt írjak, ami barátságos, kedves és szelíd dalokkal van tele, és mindegyikben van refrén." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

 20:30 – Hitvalló: Tímár Gabriella Ulla

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A vallásos kétely pszichodinamikája 1.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye