Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 30. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Herman Wouk Zendülés a Caine hadihajón (Megjelenés éve 1951.) A Zendülés a Caine hadihajón című Pulitzer-díjas regény Herman Wouk tollából származik 1951-ből. A könyvben olvasható zendülés soha nem történt meg az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészeténél, hanem csupán egy fikció, amely Wouk személyes tapasztalatairól szól a második világháborúban a Csendes-óceánnál szolgáló aknakereső-romboló fedélzetén. A cselekményben a katonai bíróság tárgyalása jelenti a drámai tetőpontot. Zendülés a Caine hadihajón /The Caine Mutiny Court-Martial/ amerikai háborús filmdráma, 100 perc, 1988. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Homolya Borbála életútja - Szarajevótól Etiópiáig. A vajdasági származású, egykor testnevelő és újságíró hihetetlen lelkesedéssel és életerővel bír ma is. Alig néhány hónapja költözött városunkba, máris önkénteskedik a közösségért. Életútja rendkívül izgalmas és fordulatos, élsportoló és testnevelő, majd közösség szervező és újságíró, de egészségvédő tévétornát is vezetett. Majd a szarajevói harcok alatt öt éven keresztül önkénteskedett a kórházban. Az elmúlt években bejárta a világot, látta Etiópia mély szegénységét, Dubai extra gazdagságát. Mindenütt és mindig a szeretet és összefogás misszionáriusa volt és az mai napig is. A legfontosabb tisztségünk a világban, a legnehezebb helyzetben is, embernek maradni. Lélegezzük be a szeretetet és lélegezzük ki a nyugtalanságot, ez segített és segít mai napig neki és nekünk is, minden helyzetben. Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Jóllét: A terhesség 2. trimeszteréről beszélgettünk Orbánné Kis Georgina védőnővel. A terhesség 12. hetétől egészen a 24. hétig végigkísérhetik a magzat fejlődését és a kismamában történő változásokat. Hormonálisan ez egy kiegyensúlyozottabb időszak, mégis sok megpróbáltatással járhat. A veszélyekről, a megelőzésről és megoldási lehetőségekről is beszélgettünk. Megtudhatják milyen orvosi vizsgálatokra kell a kismamáknak menni, hogyan változik a lelkiállapotuk, milyen vitaminokat érdemes vagy szükséges szedni ebben az időszakban. Orbánné Kis Georgina védőnővel beszélgettünk a részletekről.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Megváltoztatni a világot, AMTS, fiatalok a járműgyártásban - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. A magyarok mindig is sokat adtak a világ járműgyártásához, most az Automobil és Tuning Show keretében több kiváló szakemberrel is megismerkedhetnek az odalátogatók. A fiataloknak szüksége van a példamutatásra, nem velük, hanem velünk van a baj. Koncepció, tervek, előkészületek mind javában zajlanak az AMTS-re, Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.

14:00 – Sztárportré: Felébredni az álomban - Bérczesi Róbert zenész a Sztárportréban! Fel tudok ébredni az álmomban, és ébren tudok lenni benne néhány másodpercig. Időbe telt amíg rájöttem, hogy ez hogyan működik. Amikor például egy teremben találom magam, ahol emberek buliznak és táncolnak, akkor én azt látom, hogy senki nem tudja, hogy álmodunk. Mindenki mint a holdkóros, kiguvadt szemmel téblábol. A többi ember nem tudja, hogy én felébredtem. Ilyenkor ugyanolyan szilárd ami szilárd, ugyanolyan folyékony ami folyékony, az ételeknek ugyanúgy vannak ízei, ha megharap a kutya ugyanúgy fáj. Az ember ugyanúgy érez mindent, a csókot is, és minden mást is. Én általában repülni szeretek ilyenkor. Az első lecke az, hogy lefekvés után, elalvás előtt az embernek tudatosítania kell magában, hogy fel akar ébredni az álmában. Szinte egyből fog érkezni a jelzés.  Bérczesi Róbert elkészítette élete eddigi legvidámabb lemezét, A napsütötte rész címmel: "Minden úgy van megírva, ahogy a nagykönyvben meg van írva, hogy hogyan kell szerkeszteni egy dalt. Az volt a célom, hogy egy egységes, egyszerű lemezt írjak, ami barátságos, kedves és szelíd dalokkal van tele, és mindegyikben van refrén."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Nagy Gábor

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A hitetlenség/a hit ellen ható tényezők 2.   3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek között